Romalılardan Bizanslılara oradan da Türk kültürüne girmiş olan bir sütlü tatlıdır. Romalılar bir horozu haşlayarak göğüs eti sıcakken suyun içine atıp ardından sütün içine atarak yaparlarmış. Bu enfes tatlıdan hepimizin bildiği kazandibi de ortaya çıkmış oluyor. Yapımı çok kolay ve maliyeti de çok ucuz olan bu geleneksel tatlımız hepimizin tam ağzına layık bir şekilde kendi mutfaklarımız da tertemiz yapılınca tadına doyum olmaz.
Tavuk Göğsü Malzemeleri;
Süt (1 litre)
Pirinç unu (2 çorba kaşığı)
Buğday nişastası (2 çorba kaşığı)
Şeker (1 su bardağı)
Tavuk göğsü (1 adet tam tavuk göğsü)
Damla sakızı (2 mercimek boyutunda)
Vanilya (1 paket)
Tereyağı (1 çorba kaşığı)
Üzeri için tarçın
Tavuk Göğsü Tarifi;
Öncelikle tavuk göğüslerini haşlıyoruz. Haşlanan tavuk göğüslerimizi sıcakken didikleyelim ve soğumaya bırakalım. Bir kase su içine tavuk göğüslerimizi koyuyoruz. Sürekli olarak bu suyu değiştirmemiz gerekiyor. Amacımız tavuk etinin lif lif olacak şekilde ayrılması ve tadını kaybetmemesi olacaktır. Bir tencereye pirinç unumuzu koyuyoruz ve üstüne nişastayı ve şekeri ekleyerek dövdüğümüz damla sakızını da vanilyayla beraber koyup iyice sıkıştırıyoruz. Şimdi sütümüzü ekleyerek çırpma teli ile birbirine karıştırıyoruz. Şimdi karışımımızı ocağa alarak çırpma teli ile çırpmaya devam ediyoruz. Burada muhallebi kıvamı yakalamaya çalışacağız. Pişen tarifimizi mikserde 5 dakika kadar çırpıyoruz. Suda uzun süre bekletmiş olduğumuz tavuk etlerinin suyunu sıkarak muhallebi kıvamındaki karışımımıza ekliyoruz. Çırpma teli ile sıkı bir şekilde 3 dakika çırpıyoruz ve genişçe bir borcama koyuyoruz. Borcamı buzdolabında en az 3 saat bekletmemiz gerekiyor. Dinlenmesi tadının oturması için çok önemlidir. Sakın açlığınızın sizi esir almasına izin verip de 3 saatten önce almayın dolaptan. İyice dinlenip tadı oturan tavuk göğsümüzü alıp dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra üstüne bolca tarçın döküp servis tabağına alabilirsiniz. Şimdiden elinize ve emeğinize sağlık afiyet olsun.Google Etiketler:tavuk-gogsu,
0 yorum :
Yorum Gönder