Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2016 Çarşamba

Pratik Profiterol Hazırlanışı


Özellikle son yıllarda hepimizin vazgeçilmezi haline gelen tatlımız Profiterol tarifi ile sizlerleyiz. İlk başta tarife bakıldığında göz meşaketli görülse de bir kaç kez yaptıktan sonra eliniz alışıyor ve aslında pratik bir tarifmiş diye düşünmeye başlıyorsunuz. Ayrıca yapımı bittiğinde o enfes görüntü karşısında kendinizle duyduğunuz gurur da cabası doğrusu. Diyelim ki hazır almak istemediniz, kendiniz yapmak istiyorsunuz fakat fazla vaktiniz yok. Böyle bir durumun söz konusu olması halinde imdadınıza yetişecek bir yöntemi de hemen belirteyim sizlere. Bu durumda hamuru hazırlamıyorsunuz. Onun yerine servis tepsimize tuzsuz etimekleri ne çok küçük ne çok büyük olmayacak şekilde aşağı yukarı bir etimek 7-8 parça olacak şekilde kırıp serpiştiriyoruz. Tarifte yazan kremamızı aynı şekilde pişirip ocaktan aldıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra etimeklerin üzerine yayıyoruz. En son üzerine krema soğuduktan sonra çikolata sosunu döküyoruz. Görünüş itibariyle hamurunu hazırladığımız profiterol tarifimize benzemese de yalancısı olarak epey benzer tatta olduğunu söyleyebiliriz. Evet gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…

Pratik Profiterol Malzemeleri:

125 gram margarin 1 su bardağı su Bir tutam tuz 4 kahve fincan un 7 yumurta

Krema için:

4 yumurta 1 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt

Üzerine:

200 gram bitter çikolata yarım su bardağı süt

Pratik Profiterol Yapılışı :

İlk olarak krema için yumurta, un şeker ve sütü topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa alarak koyulaşana dek karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyuyoruz. Margarini bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Eritip bir tutam tuz ve 1 su bardağı suyu ilave ederek kaynatıyoruz. Su kaynayınca unu ekliyoruz. Topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz . Ateşten indirip biraz ılındıktan sonra ve hızlı hızlı karıştırarak teker teker içine yedi adet yumurtayı ekliyoruz. Hamuru krema torbasına dolduruyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla ceviz büyüklüğünde toplar halinde sıkıyoruz. Biraz uğraştıcı olsa da bu işlemi bir tatlı kaşığı yardımıyla da yapabiliriz. Hamuru önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşene dek pişiriyoruz. Fırını kapatıp içlerinin çekmesi için 10 dakika fırında bekletiyoruz. Soğuyan topları alt kısımlarından delip içlerine kremayı dolduruyoruz. Topları servis tabağına yerleştiriyoruz. Üzeri için bitter çikolatayı sütle birlikte benmari usulü karıştırarak eritip sosu topların üzerine gezdiriyoruz.



Google Etiketler:Pratik Profiterol Hazırlanışı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri