Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

7 Ağustos 2014 Perşembe

2014 Sutlu irmik Tatlisi

Merhaba hoşgeldiniz Ağızınızda Un gibi dağılan bir tatlı türü... bugünki tarifimiz sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? tadı damağınızda kalacak bir tatlı türü denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum kolay bir tarif çocuklarınızın veya kardeşlerinizin çok hoşuna gidebilir buyrun tarif..



Sütlü İrmik Tatlısı için Gerekli Malzemeler:

1 kg. süt.
2 Su bardağı kadar şeker.
1 Su bardağı ile irmik.
1 Su bardağı su.
Vanilya.
3 yemek kaşığı kadar su.

Sütlü İrmik Tatlısı Yapımı .

İrmik tatlısı için öncelikle şeker,vanilya ve irmiği bir tencere içine alarak karıştırınız.
Sütü yavaş yavaş ilave ederken aynı zamanda ateş üzerinde karıştırarak kaynatınız

Bir iki taşım kaynattıktan sonra koyulaşmaya başlayınca ateşten alınız.
2-3 kaşık su ile her tarafı ıslatılmış olan küçük tepsi ya da kalıba boşaltınız.
Ilıklaştıktan sonra ise buzdolabına koyun ve 1 gün kadar bekletiniz.
Daha sonra ters çevirerek servis tabağına alınız.
İrmik tatlısı üzerini dövülmüş fındık,hindistan cevizi ya da tarçınla süsleyebilirsiniz .

Ve artık tatlımız hazir afiyet şeker olsun; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri