Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

4 Ocak 2015 Pazar

Cicekli Kurabiye

Elinizde güzel bir kurabiye tarifi olduğunda bir kurabiyeden daha güzel ne olabilir ki? Sitemizde bulacağınız kurabiye tarifleri ile ağızda dağılan, müthiş kurabiyeler yapabilirsiniz. Çayın yanında ikram edeceğiniz bu kurabiyeler ile misafirlerinizi etkilemeniz hiç de zor olmayacak. Yapımının basit olması ve çeşit çokluğu sebebiyle sitemizde onlarca kurabiye tarifleri vardır. Siz de bu tariflerden damak tadınıza uygun olanı seçip yapmaya hemen başlayabilirsiniz. Çayın yanında güzel giden kurabiye aynı zamanda nescafe ile de tercih edilmektedir. Çocuklarınızın seveceği şekilleri kullanarak onlara bayılarak yiyecekleri kurabiyeler yapabilirsiniz. Hatta kuş lokumu kullanarak kurabiyelerinizi renklendirip aynı zamanda da masalarınıza renk katabilirsiniz.


Kurabiye için  malzemeler. 


  • 250 gr margarin
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 8 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı çedene
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un


SÜSLEMEK için :

2 yemek kaşığı haşhaş 

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

Yumuşamamış margarin,zeytinyağı,toz şeker,sirke,mısır unu ve çedeneyi karıştırıp Yumurtanın birinin beyazını ayırıp diğerlerini ekliyoruz.KAbartma tozu,vanilya ve azar azar un ilave ediyoruz.Yumuşak bir hamur yapıyoruz.HAmuru yirmi dakika bekletiyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla inceltiyoruz.Kahve fincanının  ağız kısmıyla yuvarlaklar kesiyoruz.Yuvarlakları tepsiye sıralayıp yumurta akını sürüyoruz.Haşhaşla süsleyip 175 derecelik fırında yirmi dakika pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri