MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 2 adet portakal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN :
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limon
HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI :
- Karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıyoruz.toz şekeri döküp mikserle 5 dakika kadar karıştırıp
- köpürtüyoruz.bir kase içerisinde vanilyayı,unu,irmiği kabartma tozunu karıştırıp köpürtülmüş yumurtanın
- üzerine döküyoruz.portakalları ince yerinden rendeleyip bir tanesininde suyunu sıkıp yumurtanın üzerine
- alıyoruz.bu harcı diğer tarafdaki un ve irmik karışımının üzerine döküp karıştırıyoruz.yağlanmış unlanmış
- fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.fırından çıkınca
- ılıkken soğuk şerbeti döküyoruz.serbeti çekince dilimleyip servis yapıyoruz.üzerine kaymak veya köpürtülmüş
- santi koyabilirsiniz çüzerine fındık veya fıstık serpebilirsiniz..
Afiyet şeker olsun ; )
0 yorum :
Yorum Gönder