Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Çikolatalı Soslu Muhallebi


Tarifimde her ne adar çikolata sosu Muhallebi tarifini de vermis olsam da kolaylık olsun isteyen bayanlar hazır çikolata sosunu da kullanabilirler. Fakat o an evde olmama ihtimaline karşı verdiğim çikolata sosu tarifini kenara not almanızı tavsiye ederim. Hazır çikolata soslarından çok daha kıvamlı ve kokulu bir sos elde ediyoruz bu tarifle. Dilersek tarifteki çikolata sosuna benmari usulü eritilmiş çikolata da ekleyerek koyu supangle tadında bir çikolata sosu elde edebiliriz.

Malzeme:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

50 gram margarin

1 paket vanilya

Çikolata sosu için:

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı kakao

2 kahve fincanı süt

Yapılışı:

İşimize ilk olarak muhallebimizi pişirmekle başlıyoruz. Bunun için bir tencereye süt, tozşeker ve unumuzu alarak ocağa koyuyoruz. Topak olmaması için sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz koyulaştıktan sonra ocaktan almadan hemen önce margarin ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından ocaktan indiriyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi dilimleyerek servis yapacaksak suyla ıslatıp suyunu süzdüğünüz büyük bir cam kaba, porsiyonluk servis yapacaksak küçük kaselere paylaştırıyoruz. Daha sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz. Başka bir tencerede çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için süt, yumurta sarısı, toz şeker ve kakaoyu ocağa koymadan 2-3 dakika çırpıyoruz. Daha sonra kısık ateşte göz göz kaynayana dek pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kabyk tutmasını önleyerek çikolata sosumuzun ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra soğumuş olan muhallebinin üzerine gezdiriyoruz ve buzdolabına alarak birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.Tariflerimize Yorumlarınızı Brakabilirsiniz Önerileriniz Bizim İçin Önemlidir.

AFİYET OLSUN.





Google Etiketler:Çikolatalı Soslu Muhallebi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri