- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 250 gr tereyağı
Baklava İÇİ için :
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay bardağı toz şeker
ŞERBETİ için :
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI:
ŞEkerle suyu tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırıp şerbeti koyulaşması için on dikaka kaynatıyoruz.Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.Yoğurma kabının içine yumurta,yoğurt,su,sıvıyağ,karbonat atıp karıştırıp unu eleyerek yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.Hamuru tezgahın üzerine alıp pütürsüz hale gelene
Kadar yoğurup üzerini örtüp yirmi dakika hamuru dinlendiriyoruz.Hamurdan otuz adet beze yapıp bezeleri tek tek açarak çay tabağı büyüklüğüne getiriyoruz.Çay tabağı büyüklüğünde açılmış bezelerin beş tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz.Oklavayla tepsi büyüklüğünde getirip Orta boy yağlanmış fırın tepsisine yufkayı yayıyoruz.üzerine erimiş margarinden iki kaşık kadar gezdirip şekerle karıştırılmış
Ceviz içini serpip tekrar beş adet bezeyi nişastalayıp tepsi büyüklüğünde oklava yardımıyla getirip cevizlerin üzerine serpip tekrar yağ ve ceviz atarak üçüncü,dördüncü,beşinci beşlik bezeleri açarak aralarına ceviz serperek tepsiye yayıyoruz.altıncı,beşlik bezeyide baklava tepsisine serdikten sonra bıcakla iki cm'lik kareler halinde baklavayı dilimleyerek kalan yağı bir sefer daha kızdırıp baklavanın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında otuz- otuzbeş dakika pişiriyoruz.Fırından çıkan baklavanın üzerine soğumuş şurubu döküp servis yapıyoruz..
Afiyet şeker olsun . . tatlitariflerin.com..
0 yorum :
Yorum Gönder