Kremalı Havuç Tatlısı Malzemeleri
5 havuç
1 su b. toz şeker
1 pk. petibör bisküvi
1 çay k. tarçın
1 çay b. su
Kremalı Havuç Tatlısı Kreması İçin
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. pirinç unu
2 çorba k. nişasta
1 çorba k. un
1 pk. vanilya
Kremalı Havuç Tatlısı Üzeri İçin
hindistan cevizi
Kremalı Havuç Tatlısı Yapılışı
İlk olarak havuçların kabukları soyulup iyice yıkanır. Daha sonra havuçların tamamı rendelenir. Zeytin yağı koyulan tavaya rendelenen havuçlar eklenip sotelenir. Havuçlar sotelenince toz şeker eklenip yumuşayana kadar pişirilir. Havuçlar pişince içine el ile iyice ufalanan bisküviler eklenir. İyice karıştırılır. Hazırlanan havuçlu karışım tepsiye dökülüp kaşık ile bastırarak üzeri düzleştirilir. Krema malzemelerinin tamamı tencereye koyulup karıştırılır. Orta ateşte karıştırarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. Krema sıcakken tepsiye dökülen havuçlu tatlının üzerine dökülür. En üstüne Hindistan cevizi dökülür. Kremalı havuç tatlısı oda sıcağına gelince buzdolabına koyulur. Dolapta dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir.Google Etiketler:Kremalı Havuç Tatlısı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder