Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Haziran 2016 Cumartesi

disim-cikti


Diş buğdayı çocuklarımızın ilk dişleri çıktığında yapılan en eski Türk geleneklerinden biridir. Bazı yörelerde diş hediği olarak da bilinmektedir. Törende çocuğumuz yere serilen bir örtü üzerine oturtulur ve toz şekerli buğday başından aşağı serpilir. Önüne makas, Kuran ve altın koyulur. Çocuk bu üç nesneden birini seçer. Kuran’ı seçerse okuyacaktır. Makası seçerse ev hanımı olacaktır, altını seçerse zengin olacaktır. Misafirlere buğday ikram edilir. Tabi günümüzde bizler şık görseli olan hoş pastalarla bu törenimizi taçlandırıyoruz. Şimdi sizlere enfes bir pasta tarifi vereceğim.

 Diş Buğdayı Pastası Malzemeleri;

Yumurta (3 adet)

Şeker (2 kahve fincanı)

Kakao (2 yemek kaşığı)

Su (1 kahve fincanı)

Vanilya (1 paket)

Kabartma tozu (1 paket)

ve yettiği kadar un

 İç Malzemeleri;

İstediğiniz meyveler

Krem şanti (3 paket)

Üst Süslemesi İçin Malzemeler;

Şeker hamuru

Gıda boyası

 Diş Buğdayı Pastası Tarifi;

Yumurta, şeker, kakao, su, vanilya ve kabartma tozu ile yettiği kadar unumuzu bir kaba alarak mikserde karıştırıyoruz. Çırptığımız kekimizi dikdörtgen bir borcama alıyoruz ve 180 derecelik fırınımızda 40 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra bıçak yardımı ile diş şeklinde kesiyoruz. Çıkan şekli tekrar enine ikiye kesiyoruz. Şimdi bir yandan kahveli su hazırlıyoruz. Yalnız kahve miktarına dikkat edelim yoğun bir kahve tadı istemezsiniz. 2-3 dakika bekletmemiz kafi olacaktır. Daha sonra kek dilimlerimizin arasına bolca krem şanti döküyoruz ve her yeri kaplayacak şekilde muz sıralarıyla diziyoruz. Şimdi diş şeklinde kestiğimiz kekin kalan malzemelerini keserek pastanın ilk katını oluşturuyoruz ve üstüne krem şanti ve gene muz veya çilek hangi meyveyi isterseniz onu diziyoruz. Onun üstüne enine kestiğimiz ve muz sırasıyla dizdiğimiz ikinci katmanını koyuyoruz ve en son 3. olan son parça ile kekin üstünü kapatıyoruz. Şimdi şeker hamurunuzu uzunca açabilirsiniz. Oklava veya açma makinesi kullanabilirsiniz. En üst kısmına şeker hamurumuzu yayıyoruz. Artan parçaları kesiyoruz ve tüm pastanın etrafını kaplıyoruz. Güzelce pastanın etrafını kapadıktan sonra şimdi krem şanti darbeleri ve meyvelerimiz ile süslüyoruz. Tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Bu arada üstü için şeker hamuru yaparken erkek için mavi kız için pembe gıda boyası kullanabilirsiniz. Hepinizin diş buğdayı hayırlı olsun.



Google Etiketler:disim-cikti,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri