Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2016 Çarşamba

findikli gul tatlisi


Merhaba hanımlar, bugün sizlere fındıklı gül tatlımızın tarifini vereceğim. Bu tarifi denediğinizde güzel bir lezzet elde edeceksiniz. Benim misafirlerime sürekli olarak ikram ettiğim tatlıların içindedir. Fındık olacak da bir tarif kötü mü olacak, fındığın tatlıyla uyumu mükemmel olmakta. Harika lezzeti denemek için ise tek yapmanız gereken tüm malzemelerinizi hazırlayıp mutfağınıza geçmektir. Hep birlikte tarifimizin yapılışına geçelim şimdi.

Şerbeti için;

4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker yarım limon suyu

Gül tatlısı için;

1 çay bardağı sıvı yağ 25 gram tere yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yeterince bütün fındık

Fındıklı Gül Tatlısı Yapılışı;

Öncelikle şerbetimizi hazırlamak ile işe başlayalım, Su ve şekeri iyice eriyinceye kadar bir tencerede karıştıralım, Orta hararetli ateşte şerbetimizi kaynatalım, 15 dakika kaynayan şerbeti ocağımızdan alalım, yarım limon suyunu ilave edip soğuması için beklemeye alalım, Bir hamur karıştırma kabına oca sıcaklığında beklemiş olan tereyağımızı koyalım, Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip karıştıralım, Bu karışım üzerine un, irmik ve kabartma tozu ekleyelim, Tüm malzemeyi yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, Hamuru mutfak tezgâhında açalım ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar keselim, 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirelim, Bir kere yuvarlayıp, ortadan ikiye keserek ters çevirelim, 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edelim, Güllerimizin ortalarına fındık yerleştirin, Yağlı kâğıt serili tepsimize dizerek 170 derecelik fırında 25 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim, Pişmiş olan fındıklı gül tatlılarınızı bir borcam tepsiye dizelim, Soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.

Fındıklı gül tatlımız servise hazırdır. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile bu harika lezzeti sunabilirsiniz. Bildiğiniz üzere her yeni gün ayrı bir tarif ile karşınıza çıkıyorum. Tariflerimi severek yaptığınızı tahmin ediyorum. Çünkü elimden geldiğince sizlere yenilikleri sunmaya çalışıyorum. Yeni lezzetleri keşfetmek kadar güzel bir şey yok bana göre. Tarifimiz hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi tarifimizin yorum kısmına yazmanız yeterlidir. En kısa süre içinde tarafınıza dönüş yapılacaktır.

Afiyet Olsun.

 





Google Etiketler:findikli gul tatlisi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri