Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2016 Çarşamba

Cevizli Elma Dolması Tarifi


Cevizli Elma Dolması Malzemeleri

1 kg elma (küçük ve sert elmalardan)
1.5 çay bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
Yarım çay bardağı su
Ceviz
Tarçın

Cevizli Elma Dolması Yapılışı

İlk olarak elmaların kabukları soyulur ve içi oyularak çekirdekleri çıkarılır. Hazırlanan elmalar oyuk kısımları üste gelecek şekilde geniş pilav tenceresine dizilir. Oyulan yerlerine toz şeker doldurulur. Eğer verilen ölçüdeki toz şekerden artarsa üzerine serpebilirsiniz. 3-4 elmanın çekirdekleri ayrılıp tencereye eklenir. Çekirdekleri koymamızın amacı tatlıya jölemsi bir kıvam vermek. Son olarak tarçını da eklenip tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşli ocağa koyulur. Bu şekilde kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar yaklaşık 1 – 1.5 saat kadar pişirilir. Elmalar pişince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Elmalar soğurken yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şeker kaynatılıp şerbet hazırlanır. İçine ufalanmış ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır. Soğuyan elmaların içi cevizli harç ile doldurulup servis tabağına alınır. Tencerede kalan şerbetten elmaların üzerine kaşık ile gezdirilir. İsteğe göre krem şanti ile süslenip servis edilir.



Google Etiketler:Cevizli Elma Dolması Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri