Cevizli Elma Dolması Malzemeleri
1 kg elma (küçük ve sert elmalardan)
1.5 çay bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
Yarım çay bardağı su
Ceviz
Tarçın
Cevizli Elma Dolması Yapılışı
İlk olarak elmaların kabukları soyulur ve içi oyularak çekirdekleri çıkarılır. Hazırlanan elmalar oyuk kısımları üste gelecek şekilde geniş pilav tenceresine dizilir. Oyulan yerlerine toz şeker doldurulur. Eğer verilen ölçüdeki toz şekerden artarsa üzerine serpebilirsiniz. 3-4 elmanın çekirdekleri ayrılıp tencereye eklenir. Çekirdekleri koymamızın amacı tatlıya jölemsi bir kıvam vermek. Son olarak tarçını da eklenip tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşli ocağa koyulur. Bu şekilde kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar yaklaşık 1 – 1.5 saat kadar pişirilir. Elmalar pişince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Elmalar soğurken yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şeker kaynatılıp şerbet hazırlanır. İçine ufalanmış ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır. Soğuyan elmaların içi cevizli harç ile doldurulup servis tabağına alınır. Tencerede kalan şerbetten elmaların üzerine kaşık ile gezdirilir. İsteğe göre krem şanti ile süslenip servis edilir.Google Etiketler:Cevizli Elma Dolması Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder