Kullanmanız gereken malzemeler.. ;
- Havuç bir kg
- toz şeker iki su bardağı
- nişasta dört kaşık
- vanilya iki paket
- bir limonun kabuğunun rendesi
- bir limon suyu
Arasına dizmek için;
Pötibör bisküvi
Havuç Rüyası Tatlı tarifi
- Havuçları yıkadıktan sonra soyacakla soyun, iri bir şekilde doğrayın..
- Tencereye koyup su ekleyin ve haşlayın..
- Haşlandıktan sonra suyu ile birlikte beraber rondodan geçirin ve püre haline getirin..
- Püreyi tencereye koyun..
- Nişastayı suda çözün ve püreye karıştırarak ekleyin.
- Şeker, limon suyu rendelenmiş limon kabukları ve vanilyayı tencereye ekleyin.
- Tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
- Tatlıyı hazırlamak için orta boy borcam kullanabilirsiniz..
- Borcamı suyla ıslatın ve bir kat bisküviyi dizin..
- Üzerine kaşık yardımı ile muhallebiyi yayın ince bir tabaka olsun.
Aynı şekilde istediğiniz kadar kat yapabilirsiniz.
İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.. (krem şanti, ceviz, fıstık, nar taneleri)
Buzdolabında en az üç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder