Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Kasım 2014 Salı

Ay tatlisi

Şerbetli tatlı tariflerimizle devam ediyoruz.. Misafirlerinize daima güzel tatlılar yapın.. Sohbetiniz bol olsun..


Ay Tatlısı Tarifi ve yapılışı..

Malzemeler:

  • * 1 çay b. yoğurt
  • * 1 çay b. sıvıyağ
  • * 1 çay b. su
  • * 1 yumurta
  • * yarım p. kabartma tozu
  • * 3 çorba k. sirke
  • * alabildiği kadar un

Arası için:


  • * 1 kase ceviz

Üzeri için:

  • * 150 gr tereyağı

Şerbeti için:

  • * 3,5 su b. toz şeker
  • * 3 su b. su
  • * 1 dilim limon suyu
Tatlımızın Hazırlanışı;
  • Karıştırma kabına sıvı malzemeler eklenir ve çırpma teli ile güzelce karıştırılır. (Sıvı malzemeler; yoğurt, sıvıyağ, su, sirke ve yumurta.)

    Karışımın içine un ve kabartma tozu da eklenir ve baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edilir.

    Hazırlanan hamur 16 eşit bezeye bölünür ve dinlenmeye bırakılır.

    Diğer taraftan şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

    Dinlendirilen hamur bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta koyularak sekizerli 2 grup olarak üst üste koyulur.

    Sekiz beze bir defada olabildiğince ince açılır ve üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısı serpilir.

    Daha sonra oklavaya sarılarak rulo yapılır.

    Sarma işlemi bittikten sonra oklava içinden çıkarıldıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesilir.

    Aynı işlemler ikinci 8 bezelik hamura da yapılır ve fırın tepsisine dizilir.

    Üzerine sadece erimiş tereyağı sürülür ve 180 derecede nar gibi pişirilir.

    Pişen tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğutulan şerbet gezdirilir.

1 yorum :

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri