Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

25 Ocak 2014 Cumartesi

Bülbül Yuvası Tatlısı

Merhaba bugün sizlere bülbül yuvası tatlı tarifini paylaşıyoruz umarım beğenirsiniz...




  • Gerekli Malzemeler..


iki yemek kaşıgı pudra şekeri
iki yemek kaşığı irmik
250 gram, margarin
iki tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
bir paket kabartma tozu
bir paket vanilya
aldığı kadar un
fındık


  • Şerbeti İçin Gerekli olanlar..


Dört çay fincanı toz şeker
Dört çay fincanı su


  • Hazırlanışı..


Karıştırma kabına, tereyağını alalım(oda sıcaklığında) elimizle iyice yumuşatalım.
Üzerine yumurtaları kıralım (birinin sarısını ayıralım) irmiği ve yoğurdu ilave edelim.
Bir kapta unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu harmalayıp karıştırma kabına ilave edelim.
Kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru 1cm kalınlığında açalım.
Çay bardağı yardımı ile hamurları keselim,ortalarına bütün fındıklar yerleştirelim.
Tepsiye dizelim, kenarlarına, yumurta sarısı sürelim. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için tencereye şeker limon dilimini ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.Şerbet ılınınca ılık tatlının üzerine dökelim. bir gece bekletelim.

Ve artık tatlımız  hazır Afiyet olsun; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri