- Gerekli Malzemeler..
iki yemek kaşıgı pudra şekeri
iki yemek kaşığı irmik
250 gram, margarin
iki tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
bir paket kabartma tozu
bir paket vanilya
aldığı kadar un
fındık
- Şerbeti İçin Gerekli olanlar..
Dört çay fincanı toz şeker
Dört çay fincanı su
- Hazırlanışı..
Karıştırma kabına, tereyağını alalım(oda sıcaklığında) elimizle iyice yumuşatalım.
Üzerine yumurtaları kıralım (birinin sarısını ayıralım) irmiği ve yoğurdu ilave edelim.
Bir kapta unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu harmalayıp karıştırma kabına ilave edelim.
Kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru 1cm kalınlığında açalım.
Çay bardağı yardımı ile hamurları keselim,ortalarına bütün fındıklar yerleştirelim.
Tepsiye dizelim, kenarlarına, yumurta sarısı sürelim. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için tencereye şeker limon dilimini ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.Şerbet ılınınca ılık tatlının üzerine dökelim. bir gece bekletelim.
Ve artık tatlımız hazır Afiyet olsun; )
0 yorum :
Yorum Gönder