Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

30 Temmuz 2013 Salı

Rus Pastasi

Selam,

2 hafta gibi bir süredir sitemize tarif giremiyorduk mağlum ramazan ayında olduğumuz için yoğun günler yaşiyoruz bugün sizlere Ballı rus pastası tarifini paylaşıyoruz umarım beğenirsiniz okudum yorumlara göre çok güzel bir tadı olduğunu söylüyorlar pasta severler ekran başına.. : )



İlk olarak hazırlamış olduğumuz kremayı şekerle karıştırıyoruz ve güzelce katılaşana kadar el yardımı veya mikser ile karıştırıyoruz. Ballı pastamızın karıştırma süremiz maksimum 5 dakika civarında olmalıdır. Ayrı bir kabın içerisine yumurta ve şekerleri bir kaba koyup güzelce balı bir tavayada ısıtın. Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişirin. Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ılınınca karışıma katınız. Rus Pastası un ve vanilyayı da azar azar ekleyip, hafif sert bir hamur elde edin. Hamuru 7′e bölün. merdaneyle açın ve bir kalıp yardımıyla tencere kapağıda olabilir ve 6 adet aynı boyda hamurunuz olacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ikişer ikişer ya da tek tek pişirin. Pembeleşen bisküvileri hemen çıkarın. Çok kalmasın fırında. Açık pembe. Hamurları çatalla birkaç noktadan delmeyi unutmayın fırınlamadan önce. Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralarına kremadan sürüp üst üste kapatın. En üstünüde kremalayın. 6 bisküviyi öyle kullanın. 7. yi rondodan geçirip süslemede kullanabilirsiniz.

Rus pastası malzemeler ; 



  • Üç yumurta, 
  • tereyağ, 
  • tozşeker, 
  • 3-4 kaşık kadar bal, 
  • kabartma tozu ve vanilya ( 1 paket), 
  • 4 bardak un
Afiyet şeker olsun; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri