Resimde görüldüğü gibiyse çok nefis bir tadı vardır,
- Gerekli Malzemeler
200 gram Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gram erimiş tereyağı
bir paket çiğ krema (200 ml.)
bir ½ Paket labne peyniri
175 gram tozşeker
üç yumurta sarısı
üç yumurta akı
Vanilya
çember kalıp
150 gram kadar sade pişmaniye
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu
- Hazırlanışı ve Yapılışı
Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz.
Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynı boyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruz.
Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.
175 gram toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.
3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra en sonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımı çember kalıba döküyoruz.
En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.
Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz.
Artık pastamız hazır Afiyetle yiyebilirsiniz..
0 yorum :
Yorum Gönder