Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Temmuz 2013 Pazar

Gozleme Tatlisi

Tatlı sevmeyen insan neredeyse yoktur diyebiliriz. Çünkü herkesin seveceği bir tatlı çeşidi bulmak mümkün. Şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar, ağır tatlılar, hafif tatlılar... Her damak tadına uygun tatlı tariflerini sitemizden öğrenebilirsiniz. Binbir çeşit tatlıları sitemizde bulabileceğiniz gibi. Tatlı yapımındaki ipuçlarına da ulaşabilirsiniz. Bilenler bilir, eskilerin yaptığı baklavalar hep daha güzel olmuştur. Acaba bu eskilerin mucizesi mi, yoksa kendilerine ait küçük sırları mı var? Kimi tatlı tariflerimizde bu küçük sırları da bulabilirsiniz.

Gözleme malzemeler.


  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 paket margarin
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta


Hazırlaması ve yapılışı...

ŞEkerle kıvamlı şuruptan biraz suluca şurup hazırlıyoruz.Unu hamur tahtasına eleyip içine bir kaşık yağ bir yumurta sarısı azcık tuz koyup suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.HAmuru iyice özleştirdikten sonra üç cm çapında silindir yapıp enine üç cm boyunda parçalara kesiyoruz.her parçayı ayrı ayrı iki-üç mm incelikde dairelere açıyoruz.KAlan yağı eriitip açılan hamurların birer yüzlerine
Fırçayla sürüp üst üste koyuyoruz.( en üstekini yağlamıyoruz.) onbeş-yirmi dakika buzdolabında bekletip yağlarını  donduruyoruz.Donan hamurun hepsini birden üç-dört mm incelikte daire şeklinde tekrar açıp üzerine kalna yağı sürüyoruz.Sürülen yağ doğmaya başlarken  bir kenarından çeke çeke sigara gibi hamuru sarıyoruz.Yavaş yavaş hamuru yuvarlayarak iki-üç cm çapında silindir yapıyoruz.Silindire sağ elin
keskin tarafıyla vura vura ceviz kadar parçalara ayırıyoruz.Sivri uçları bükerek ortaya bastırıp yuvarlak beze yapıyoruz.her parçayı merdaneyle  üç mm inceliğinde dairelere açıyoruz.Her daireyi kızgın kızartma yağına atıp kırmızı renkte  kızartıyoruz.Tavadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atıyoruz.TAvadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atıyoruz.Şurubu çeken
Hamurları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz serpip servis yapıyoruz..

Afiyet şeker olsun . .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri