Gözleme malzemeler.
- 8 çorba kaşığı un
- 1 paket margarin
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
Hazırlaması ve yapılışı...
ŞEkerle kıvamlı şuruptan biraz suluca şurup hazırlıyoruz.Unu hamur tahtasına eleyip içine bir kaşık yağ bir yumurta sarısı azcık tuz koyup suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.HAmuru iyice özleştirdikten sonra üç cm çapında silindir yapıp enine üç cm boyunda parçalara kesiyoruz.her parçayı ayrı ayrı iki-üç mm incelikde dairelere açıyoruz.KAlan yağı eriitip açılan hamurların birer yüzlerine
Fırçayla sürüp üst üste koyuyoruz.( en üstekini yağlamıyoruz.) onbeş-yirmi dakika buzdolabında bekletip yağlarını donduruyoruz.Donan hamurun hepsini birden üç-dört mm incelikte daire şeklinde tekrar açıp üzerine kalna yağı sürüyoruz.Sürülen yağ doğmaya başlarken bir kenarından çeke çeke sigara gibi hamuru sarıyoruz.Yavaş yavaş hamuru yuvarlayarak iki-üç cm çapında silindir yapıyoruz.Silindire sağ elin
keskin tarafıyla vura vura ceviz kadar parçalara ayırıyoruz.Sivri uçları bükerek ortaya bastırıp yuvarlak beze yapıyoruz.her parçayı merdaneyle üç mm inceliğinde dairelere açıyoruz.Her daireyi kızgın kızartma yağına atıp kırmızı renkte kızartıyoruz.Tavadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atıyoruz.TAvadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atıyoruz.Şurubu çeken
Hamurları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz serpip servis yapıyoruz..
Afiyet şeker olsun . .
0 yorum :
Yorum Gönder