Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Muhallebi Kurabiye

Bazen çikolatalı, bazen de bademli... Kurabiyeler vazgeçilmez tatlılarımızdan olmaya devam ediyor. Kolay yapılmasının yanında, sizin yaratıcılığınız ile de geliştirebileceğiniz kurabiye tarifleri sitemizde yer alıyor. Kolay olması yüzünden kurabiyeler genel olarak yuvarlak şekil verilerek yapılır. Yine de çoğu kişinin evinde kurabiye kalıpları bulunur. Bu kalıplar ile kurabiyelerinize yıldız, kalp gibi şekiller verebilrisiniz. Sitemizde bulacağınız kurabiye tariflerinden bazılarını ise yaptıktan sonra şeklini yapmak sizin hayal gücünüze kalıyor. Kurabiye yapmanın bir diğer zevkli yanı ise kızınız ve ya oğlunuz var ise onunla beraber kurabiyelere şekiller vererek hem ona eğlenceli dakikalar yaşatabilir hem de bir şeylere emek vermenin güzelliğini anlatabilirsiniz.



Muhallebi Kurabiye malzemeler.


  • 250 gr margarin
  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


MUHALLEBİ için:


  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI:

Muhallebi için ,yumurta sarısı şekeri çırpıp tencereye alıyoruz.Un ve süt ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kaynamaya başlayınca hindistan cevizi vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.Yağ eriyene kadar kaynatıyoruz.HAzırladığımız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpıyoruz.Bir süre buzdolabında bekletiyoruz.
Eritilmiş margarin,kakao,sıvıyağ,toz şeker,yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.YAvaş yavaş un eleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.HAmuru 20 dakika bekletiyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açıyoruz.Açdığımız hamurun içine bir tatlı kaşığı kadar muhallebi koyup hamuru top haline getiriyoruz.
HAmurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde diziyoruz.180 derecelik fırında yirmi dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra servis yapıyoruz..

Afiyet şeker olsun .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri