Muhallebi Kurabiye malzemeler.
- 250 gr margarin
- 6 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
MUHALLEBİ için:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI:
Muhallebi için ,yumurta sarısı şekeri çırpıp tencereye alıyoruz.Un ve süt ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kaynamaya başlayınca hindistan cevizi vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.Yağ eriyene kadar kaynatıyoruz.HAzırladığımız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpıyoruz.Bir süre buzdolabında bekletiyoruz.
Eritilmiş margarin,kakao,sıvıyağ,toz şeker,yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.YAvaş yavaş un eleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.HAmuru 20 dakika bekletiyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açıyoruz.Açdığımız hamurun içine bir tatlı kaşığı kadar muhallebi koyup hamuru top haline getiriyoruz.
HAmurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde diziyoruz.180 derecelik fırında yirmi dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra servis yapıyoruz..
Afiyet şeker olsun .
0 yorum :
Yorum Gönder