Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2016 Çarşamba

Zerde Tarifi


Değişik yörelerde farklı şekillerde tarifi yapılan zerde tatlısı ülkemizde en çok Konya, Balıkesir, İstanbul, Gaziantep, Tekirdağ ve Edirne illerinde yapılır. Tatlı pirinç lapası olarak da adlandırılabilen bu tatlı, Ramazan ayında yöresel olarak sıklıkla tüketilen yemek sonrası tatlısıdır. İftar kadar sahurda da yenilebilen bu tatlının en büyük özelliği, tok tutarken hafif ve hoş bir tat ile damaklarda kalmasıdır. Yapımı fazla zahmetli olmayan, isteğe göre safran ile renklendirilen zerde tatlısının biz bugün, safran kullanmadan, evde genel olarak bulunan malzemeler ile yapılan çeşidinin tarifini vereceğiz. Sürekli aynı tatlılardan sıkıldığınızda uygulamak için en ideal tariflerden biri olan hafif tatlı tarifimizi denemenizi tavsiye ediyoruz.

Zerde Tatlısı Malzemeleri

Yarım su bardağı kadar pirinç
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
1, 5 çorba kaşığı nişasta
1 adet limon kabuğunun rendesi
İsteğe göre kuş üzümü ya da kuru üzüm
Yine isteğe göre dolmalık fıstık ya da tuzsuz yer fıstığı

Zerde Tatlısı Yapılışı

Zerde tatlısı yapılışı için ilk olarak pirinçler ayıklanıp yıkanarak yumuşaması için su içinde ocağa alınır. Pirinçler haşlanıp iyice yumuşayınca dipte fazla olan suyu dökülür ve üzerine şekeri eklenerek kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra limon kabuğu rendesi ve kuruyemişler üzerine eklenerek biraz daha kaynaması beklenir. 3 su bardağı sıcak su tencereye eklenir. Başka bir kasede nişasta su ile açılır ve tencereye azar azar ilave edilir. Son olarak isteğe göre kıvam alana kadar pişirilmeye devam edilir. Kıvam aldıktan sonra ister sıcak, isterse de soğuk olarak tüketilir. Afiyet olsun.



Google Etiketler:Zerde Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri