Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Sade Muffin Tarifi


Sade Muffin Malzemeleri

2 tane yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Bir çay bardağı un
Tarçın Hindistan Cevizi

Sade Muffin Yapılışı

Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına koyulur ve iyice çırpılır. Daha sonra içine sıvı yağ ve yoğurt eklenerek tekrar çırpılır. Sıvı malzemeler çırpıldıktan sonra ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Unlu bu karışım sıvı malzemelerin içine azar azar karıştırmaya devam ederek eklenir. Son olarak hamurun içine Hindistan cevizi ve tarçını da eklenip tekrar karıştırılır. Hazırlanan hamur yağlanmış muffin kaplarına dökülür. Eğer muffin kabınız yoksa marketlerde satılan tek kullanımlık kağıt kaplarda olabilir. Hamuru kalıplara çok fazla koymayın. Hamur kabaracağı için taşabilir o yüzden kabarma payını düşünerek kalıpları doldurun. Hamurun tamamı bu şekilde kaplara döküldükten sonra kaplar  fırın tepsisine dizilir. Hazırlanan Sade Muffin önceden ısıtılmış 160 derece sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar yani kabarıp hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. İsteğe göre ılık olarak veya soğuyunca servis edilir. Eğer muffin kaplarında yaptıysanız soğuğa yakın olunca kaplardan çıkarabilirsiniz. Ama kağıt kaplarda yaptıysanız kağıttan çıkarmadan da servis edebilirsiniz.



Google Etiketler:Sade Muffin Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri