Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

25 Haziran 2016 Cumartesi

laz-böreği tarifi


Yeni Laz Böreği Hamuru için

1 çay bardağı su 1 çay bardağı koyu kıvamlı ayran veya sulu ev yoğurdu 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 4 su bardağı kadar un

Laz Böreği Tarifi Kreması için

5 su bardağı süt 2 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1 su bardağı şeker Yarım limon kabuğu rendesi 150 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ

Hamuru açmak için; Nişasta

Şerbeti için

1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu

Laz Böreği Nasıl Yapılır?

Akışkan bol kıvamda olana kadar yukarıda belirtilen şerbet malzemelerini eksiksiz kullanarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Yine yukarıdaki Hamur Malzemelerini kullanarak güzelce hamuru açıyoruz. 18 Eşit parçaya bölmeyi unutmayın sonrasında kurumaması için güzelce muhafaza edin parçaları ( Örneğin buzdolabı poşeti Yanmaz kağıt folyo vb.) Hamuru dinlenmeye bırakın ve muhallebiyi hazırlayın. Şeker ve 4 su bardağı sütü tencereye alıp kaynamaya bırakın. Diğer tarafta kalan 1 bardak süt, 2 yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, un ve nişastayı çırpın. Kaynayan sütten azar azar dökerek karışımı ılıklaştırın ve kaynayan sütün içine aktarıp hızlıca karıştırın. Katılaşan muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kolay soğuması için ara sıra karıştırın. Akışkanlığın artmaması için karışımı mikserle çırpmanızı tavsiye etmiyoruz. Bezeleri nişastayla teker teker açın. Tek tek açamıyorsanız, aralarına nişasta serperek 3-4 bezeyi üst üste koyup açın. İlk yufkayı açıp tepsinin dışına taşacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları bıçakla 5-6 parçaya bölüp tepsiye göre ayarlayın. Dilimlenince hiç belli olmuyor. Tepsiye yerleştirirken yufkaların üzerine eritilmiş tereyağından azar azar gezdirin. Bezelerin yarısını açtıktan sonra ılıyan muhallebiyi döküp yayın. Bu arada muhallebinin sıcak olmadığını kontrol edin. Tepsinin dışına sarkan ilk yufkanın, dışa sarkan kısmını muhallebinin üzerine kapatın. Hamurları açıp muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz. İnce Bıçakla iri dilimlere kesebilirsiniz. Üzerine kalan yağı gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına tatlıyı sürün. Ağır ağır kızarırsa hem daha çıtır olur, hem de daha çok kabarır. Laz böreğinin ilk sıcaklığı geçince üzerine şerbeti dökün. Her dilimin üzerine bir yemek kaşığı şerbet yeterli oluyor. Şekerli şerbet yerine pudra şekeride kullanabilirsiniz. Sonrasında en az yarım saat dinlendirin. Afiyet olsun… Ayrıca Kek Tarifi Kolay Tatlı Tarifleri ve Pasta Tarifleri Kategorilerimize de göz atmanızı öneriyoruz.



Google Etiketler:laz-böreği tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri