Yeni Laz Böreği Hamuru için
1 çay bardağı su 1 çay bardağı koyu kıvamlı ayran veya sulu ev yoğurdu 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 4 su bardağı kadar unLaz Böreği Tarifi Kreması için
5 su bardağı süt 2 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1 su bardağı şeker Yarım limon kabuğu rendesi 150 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağHamuru açmak için; Nişasta
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyuLaz Böreği Nasıl Yapılır?
Akışkan bol kıvamda olana kadar yukarıda belirtilen şerbet malzemelerini eksiksiz kullanarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Yine yukarıdaki Hamur Malzemelerini kullanarak güzelce hamuru açıyoruz. 18 Eşit parçaya bölmeyi unutmayın sonrasında kurumaması için güzelce muhafaza edin parçaları ( Örneğin buzdolabı poşeti Yanmaz kağıt folyo vb.) Hamuru dinlenmeye bırakın ve muhallebiyi hazırlayın. Şeker ve 4 su bardağı sütü tencereye alıp kaynamaya bırakın. Diğer tarafta kalan 1 bardak süt, 2 yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, un ve nişastayı çırpın. Kaynayan sütten azar azar dökerek karışımı ılıklaştırın ve kaynayan sütün içine aktarıp hızlıca karıştırın. Katılaşan muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kolay soğuması için ara sıra karıştırın. Akışkanlığın artmaması için karışımı mikserle çırpmanızı tavsiye etmiyoruz. Bezeleri nişastayla teker teker açın. Tek tek açamıyorsanız, aralarına nişasta serperek 3-4 bezeyi üst üste koyup açın. İlk yufkayı açıp tepsinin dışına taşacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları bıçakla 5-6 parçaya bölüp tepsiye göre ayarlayın. Dilimlenince hiç belli olmuyor. Tepsiye yerleştirirken yufkaların üzerine eritilmiş tereyağından azar azar gezdirin. Bezelerin yarısını açtıktan sonra ılıyan muhallebiyi döküp yayın. Bu arada muhallebinin sıcak olmadığını kontrol edin. Tepsinin dışına sarkan ilk yufkanın, dışa sarkan kısmını muhallebinin üzerine kapatın. Hamurları açıp muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz. İnce Bıçakla iri dilimlere kesebilirsiniz. Üzerine kalan yağı gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına tatlıyı sürün. Ağır ağır kızarırsa hem daha çıtır olur, hem de daha çok kabarır. Laz böreğinin ilk sıcaklığı geçince üzerine şerbeti dökün. Her dilimin üzerine bir yemek kaşığı şerbet yeterli oluyor. Şekerli şerbet yerine pudra şekeride kullanabilirsiniz. Sonrasında en az yarım saat dinlendirin. Afiyet olsun… Ayrıca Kek Tarifi Kolay Tatlı Tarifleri ve Pasta Tarifleri Kategorilerimize de göz atmanızı öneriyoruz.Google Etiketler:laz-böreği tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder