Çilekli Parfe Malzemeleri
Yarım kilo çilek
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
3 çorba kaşığı şeker
Çilekli Parfe Yapılışı
Yarım kilo çilek iyice yıkanıp temizlenir. Yıkanan çilekler eğer büyükse ikiye kesilir büyük değilse bütün de kalabilir. Daha sonra içine 3 çorba kaşığı şeker eklenerek blendr yardımı ile püre haline getirilir. Bir kutuda ki iki poşet krem şantiye 1 su bardağı süt eklenerek mikser ile köpürene kadar çırpılır. Köpüren krem şantinin içine püre haline getirilen çilekler eklenip tekrar çırpılır. Hazırlanan Çilekli Parfenin içine son olarak 3 çorba kaşığı yoğurdu da eklenip bütün malzemelerin iyice karışması için tekrar çırpılır. Hazırlanan karışım içi streç film ile kaplanan kabın içine boşaltılır. İsteğe göre küçük kaplarda, dikdörtgen kek kalıbı yada istediğiniz değişik kapların içini streç film ile kaplayarak karışımı dökebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan Çilekli Parfe bir gece buzdolabında bekletilir. Bekleyen tatlı dilimlenerek isteğe göre üzeri meyve, çikolata veya drajeler ile süslenip servis edilir. Çilekli Parfe Tarifi Video
Google Etiketler:Çilekli Parfe,
0 yorum :
Yorum Gönder