Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

7 Ağustos 2014 Perşembe

Kat kat Cikolatalı Pasta

Selamlar.. Daha önce hiç Tadına bakmadıysanız bu tarif tam size göre... haStası olacaksınız Evet

Bugün kat kat çikolatalı pasta tarifini veriyorum arkadaşlar.

2014 yılının en iyi pasta tarifi!.. :)

Servis: 10-12 Kişilik

Süre: 2-2,5 Saat

Zorluk: Seviyesi 8

Pasta için gerekli malzemeler.




  • erpmek için; kakao
  • 225 g çilek (mevsimi değilse donmuş ahududu ya da vişne kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı (115 g) tuzsuz ve yumuşak tereyağı
  • 2,5 su bardağı (500 g) esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 75 g eritilmiş bitter çikolata
  • 2+ 1/4 su bardağı (275 g) un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı (120 g) kaymak
  • Çikolata rendesi ya da damla çikolata (tercihe bağlı)
  • Çikolatalı ganaş için:
  • 2 su bardağı (475 g) çırpılmış krema
  • 500 g kırılmış bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
Kat kat tarifi . .



    Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 2 adet 23 cm’lik kalıbı yağlayın. Sonra kakaoyu kalıbın tabanına ve kenarlarına serpin. Çilekleri blenderden geçirin. Mikserle tereyağını, esmer şekeri, yumurtayı ve vanilyayı 3-5 dakika çırpın. Sonra mikserin hızını azaltıp çikolatayı da çırpın.kat-kat-cikolatali-pasta
    
  • Bir kasenin içine unu, kabartma tozunu ve tuzu koyun. Mikserinizi düşük hıza getirip, sırayla unlu karışımı 4 parti halinde, kaymağı da 3 parti halinde karışıma ilave edin. Sonra çilek püresini ekleyip 1 dakika çırpın. 2 kalıp arasında paylaştırın. 30-35 dakika pişirin ya da pişip pişmediğini anlamak için tam ortasına bir çöp batırın; karışım çöpe yapışmazsa pişmiş demektir. 10 dakika soğutun, sonra kalıptan çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın.
  •     Çikolatalı ganaş kreması için, kalın tabanlı bir tencereyi orta ateşe koyun. Kremayı ısıtın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.
  •     Ateşten alın ve içine çikolatayı karıştırın. İyice eriyinceye kadar ve pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Vanilyayı da ekleyin. Bir kasenin içine süzün ve dolaba koyarak soğutun. Her 10 dakikada bir karıştırın. Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  •     Servis tabağının üzerini bir kat kremayla kaplayın. Sonra ganaş kremasının üçte birini iyice yayın, Keki çevirip dibine, yanlarına ve üstüne kalan kremayı sürün. Tercihinize göre, üzerini çikolata parçacıklarıyla ya da çikolata rendeleriyle süsleyebilirsiniz. Pastanızı 20-30 dakika dinlendirip servisten önce buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun güle güle : ) Yine bekleriz.. tatlitariflerin.com

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri