.
Güllaç için malzemeler..
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
9 adet güllac yaprağı
1,5 kg süt
ÜZERİ için :
2 yemek kaşığı çekilmiş çam fıstığı
1 adet nar
2 yemek kaşığı vişne reçeli
HAZIRLANIŞI ve yaPILIŞI:
Sütü orta boy tencereye koyup toz şeker ve vanilyayı eledikten sonra karıştırıp orta ısılı ateşte şeker eriyip süt kaynayıncaya kadar ısıtıyoruz.Ocaktan alıp parmak değecek kadar ılınmasını bekliyoruz.Diğer tarafta orta boy kenarları yüksek tepsiye bir adet güllac yaprağını serip üzerine kaynamış
Sütten yarım kepçe kadar döküp güllaç yaprağı yumuşaya başlayınca ikiye katlayıp d şekli veriyoruz.Düz kenarından başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.Ruloyu gül şekli oluşturacak şekilde kendi etrafında çevirip gül şekli verdiğimiz ruloyu şeklini bozmadan servis tabağına alıyoruz.Diğer güllac yufkalarınada
aynı işlemi uyguluyoruz.KAlan sütü güllacların üzerinde gezdirip yapraklar sütü iyice çeksin diye bir saat kadar bekletiyoruz.ÜZerini mevsim meyveleri yada reçelle süsledikten sonra ceviz sepiştirip servis yapıyoruz..
Afiyet şeker olsun .
0 yorum :
Yorum Gönder