Baklava Çeşitlerinden
zerdeçallı tarifi siz değerli ziyaretçilerimiz için hazırlanmış tarifi buyrun..
Zerde İçin Malzemeler. .
- Yarım su bardağo pirinç
- 2 su bardağı toz şeker
- 8 su bardağı su
ÜZERİ için :
4 yemek kaşığı kuş üzümü
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Kuş üzümlerinin üzerini geçecek kadar ılık suda bekletiyoruz.Pirinçleri yıkayıp ayoklayop tencereye koyup üzerine sekiz su bardağı suyu döküp arada bir karıştırarak pirinçler iyice açılana kadar pişiriyoruz.yaklaşık otuz dakika sonra zerdeçal ve toz şekeri pirinçlerin üzerine ekleyip kıvamını kontrol ederek pişiriyoruz.
Gerekiyorsa biraz su ekleuip karışımı koyu boza kıvamında olmalı kısık ateşte onbeş dakika daha pişirdikten sonra kaselere paylaştırıp zerdeler soğuuduktan sonra suda bekletip süsleyerek servis yapıyoruz..
AFİYET OLDUN..
0 yorum :
Yorum Gönder