Lokma için MALZEMELER:
- yarım paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet karanfil
- su
ŞERBETİ İÇİN :
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- dörtte bir limon
Lokmanın HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI :
- Karanfili havanda dövüp toz haline getiriyoruz.karıştırma kabına unu döküyoruz.ortasını açıyoruz.
- mayayı biraz suyla eritip azıcık unla bulamaç yapıp kenarlardaki unu bulamacın üzerine kapatıyoruz.
- ılık ortamda mayalandırıyoruz.bir bardakta su ve tuzu eritip yumurta kırıp hamura ilave ediyoruz.
- kek hamurundan biraz daha yumusak bir hamur elde ediyoruz.alttan üste doğru hızlı hızlı karıştırıyoruz.
- üzerine örtü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.bir tavaya bolca sıvıyağ koyuyoruz.mayalanmış hamurumuzu
- avucumuza alıp sıkarak çıkan top şeklindeki hamuru sıvıyağ batırılmış tatlı kaşığıyla alıp sıçak yağa
- atıyoruz.karıştırarak kızartıyoruz.şerbetini içine çekdikten sonra servis tabağına alıyoruz.üzerine
- toz tarçın,hindistan cevizi yeşil fıstık serpip servis yapıyoruz.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI :
- Bir tencereye şekeri,suyu,limonu koyup 10 dakika kadar kaynatıyoruz.kıvamlı bir şerbet olması
- gerekiyor..
0 yorum :
Yorum Gönder