Tam bir sağlık deposu olan fakat genelde çocuklarımıza yedirirken zorlandığımız; hatta bu kadar faydalı besinin çocuklar tarafından tüketilmesine destek olmak amacıyla Temel Reis adlı çizgi filme bile konulduğu sebzemizi daha kolay ve severek tüketilmesine yardımcı bir tarifle sizlerleyiz. Yemeğine çokta bayılmayan ama böreklerine çok düşkün olan birçok insan gördüm şimdiye kadar. Gerçekten muhteşem lezzette olan böreğimizi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin olan bu besinin bir şekilde bir şekilde tüketilmesinin şart olduğu taraftarıyım. Ispanak; vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır. Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir. Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir. Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir. Sindirimi kolaylaştırır. Yani özet olark sağlık katar, yeniler, iyileştirir. Bu kadar anlattıktan sonra gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…
Ispanaklı Börek Malzeme:
500 gram ıspanak 2-3 adet soğan 5 çorba kaşığı zeytinyağı TuzYufkanın Arasına Sürmek İçin:
2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı zeytinyağı TuzHamur İçin:
1 su bardağı yoğurt 6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çay kaşığı karbonat yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet yumurta sarısı aldığı kadar un TuzÜzerine:
1 çay bardağı soğuk süt susam çörek otuIspanaklı Börek Yapılışı:
Hamurumuzu hazırlamak için tereyağı, karbonat, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırıyoruz. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha katı bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru 8 bezeye bölüyoruz. Üzerini nemli bir bezle örterek serin bir ortamda 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirme bittikten sonra bezeleri un serperek açıyoruz ve tepsimizin ebadında kesiyoruz. Hazırladığımız yufkaları ayrı ayrı sererek biraz kurutuyoruz. İçini hazırlamak çin bir kaseye doğradığımız soğanları, ıspanak ve tuzu koyuyoruz. Elimizle ovup zeytinyağınıda ekledikten sonra bir kenara koyuyoruz. Yufkaların arasına sürmek için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırıyoruz. Tepsimizi yağlayıp yufkaların bir tanesini seriyoruz. Üzerine yumurtalı karışımdan sürüyoruz. İlk yufkanın üzerine aynı şekilde üzerlerini yağladığımız 3 yufka daha seriyoruz. Toplam 4 yufka olduğunda hazırladığımız ıspanaklı harcı yayıyoruz. Kalan 4 yufkayı da aralarını yağlayarak ıspanaklı harcın üzerine seriyoruz. En üstteki yufkanında üzerine yağlı karşımdan sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk süt serpiyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz.Google Etiketler:,
0 yorum :
Yorum Gönder