Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

31 Mayıs 2013 Cuma

Portakalli Revani Tarif

Revani Tatlısının Damak tadı hiçbirzaman tartışılmaz peki siz daha önce portakallı revani çeşitinden denedinizmi? cevabınız hayır ise hiç zaman kaybetmeden bu tarifini yapmaya başlayın; ) çok hoşunuza gidecek..


 MALZEMELER: 

  •  3 adet yumurta 
  •  1 su bardağı toz şeker 
  •  1 su bardağı irmik 
  •  2 adet portakal 
  •  1 paket kabartma tozu 
  •  1 paket vanilya 
  •  1,5 su bardağı un 

 ŞERBETİ İÇİN : 

  •  3 su bardağı toz şeker 
  •  3 su bardağı su 
  •  yarım limon 


 HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI : 

  •  Karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıyoruz.toz şekeri döküp mikserle 5 dakika kadar karıştırıp
  •  köpürtüyoruz.bir kase içerisinde vanilyayı,unu,irmiği kabartma tozunu karıştırıp köpürtülmüş yumurtanın
  •  üzerine döküyoruz.portakalları ince yerinden rendeleyip bir tanesininde suyunu sıkıp yumurtanın üzerine 
  •  alıyoruz.bu harcı diğer tarafdaki un ve irmik karışımının üzerine döküp karıştırıyoruz.yağlanmış unlanmış 
  •  fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.fırından çıkınca 
  •  ılıkken soğuk şerbeti döküyoruz.serbeti çekince dilimleyip servis yapıyoruz.üzerine kaymak veya köpürtülmüş 
  •  santi koyabilirsiniz çüzerine fındık veya fıstık serpebilirsiniz..

Afiyet şeker olsun ; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri