Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

12 Haziran 2016 Pazar

Profiterol Tarifi


Profiterol tarifi , çikolatalı tatlılar arasında en çok sevilenlenlerinden biridir. Çikolata soslarının arasından fışkıran o enfes kreması ile tatlı severlerin favorisidir. Hafif bir tatlı olduğu için hazmetmesi de kolaydır. İster öğleden sonra çay saatlerinde dostlarınıza ikram edin, ister akşam yemeklerinin ardından ağızlarınızı tatlandırın.
Profiterolün görünüşüne baktığınızda yapımının zor olduğunu düşünebilirsiniz fakat bizim size anlatacağımız şekilde yaptığınızda puding yapmak kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Sizin tek yapmanız gereken aşağıda verdiğimiz malzeme listesini eksiksiz olarak temin etmek. Ondan sonra biz size adım adım kılavuzluk ederek profiterol tarifi veriyoruz ve takıldığınız yerlerde videolu anlatımdan da faydalanarak kolayca tatlınızı yapıyorsunuz. 1 saat bile olmadan bu güzel lezzeti ortaya çıkarıp, tatlı yapmaktaki ustalığınızla herkesi şaşırtabilirsiniz. Profesyonelce yaptığınız bu tatlının pastaneden alınmadığını, bunun tamamen sizin eseriniz olduğunu siz söylemediğiniz sürece hiç kimse anlayamaz. Siz de elinizin tadını enfes bir tatlıya dönüştürmek istiyorsanız profiterol tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hazırsanız malzeme listemiz ve tatlının yapımı aşağıdadır.

Hamur İçin

Yarım Paket Margarin
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
⇒ Yarım Çay Kaşığı Tuz

Kreması İçin

5 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Un
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Adet Yumurta
Yarım Paket Margarin
1 Paket Vanilya
Kakao

  Arası İçin : Krem Şanti

Profiterol Yapılışı

1 su bardağı kaynatılır. Margarin başka yerde eritilir. Kaynayan suyun içine eritilen margarin ve un ilave edilir. İlave edilirken yavaş eklenir ve hızlıca karıştırılır. Un topaklanmamalı. Hamur bu şekilde hızlı hızlı karıştırarak pişirilir. Hamur pişince mikser ile çırpılarak yumurtalar tek tek içine kırılır. Mikser ile iyice çırpılan hamur kaşık yardımı ile tek tek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Kreması için bütün malzemeler bir tencereye koyulup pişirilir. Ilıması için kenara koyulur. Krem şanti Süt ile çırpılıp hazırlanır. Pişen hamur soğuduktan sonra bıçak yardımı ile hafifçe içi açılır. İçi açılan hamur kremşanti ila doldurulur. İçine kremşanti doldurulan hamur servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan krema kaşık ile üzerine sürülüp servis edilir.

Profiterol Tarifi Resimli

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 20%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; }

 

Profiterol Tarifi Video





Google Etiketler:Profiterol Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri