Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Haziran 2016 Pazartesi

Süt Reçeli Tarifi


Merhaba marifetli hanımlar,bugün sizlere içmek için yada pasta börek gibi hamur işlerinde kullandığımız veya ev yapımı organik yoğurt yapımında kullandığımız sütten nasıl reçel yapabileceğimizi anlatacağım.
Belki de bu tarifi okumaya başlarken bir önyargı ile "aman efendim sütten reçel mi olur" diyorsunuz. Görün bakın nasıl oluyor hem de.Süt kalsiyum açısından zengin, kemiklere, çocuklarımızın gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Sütün başlıca faydaları arasında ise şunları sıralayabiliriz;

Sütün içindeki kalsiyum vücutta yağlanmayı önleyerek, özellikle de göbek yağlarının erimesinde önemli rol oynamaktadır, Kemik erimesini önler, Cildin yıpranmasını ve yaşlanmayı önler, Kalp damar sağlığını korur, Kolestrolü düşürür,

Süt Reçelinin Malzemeleri:

1,5 Litre süt,
1 Su bardağı şeker,
1 Silme çay kaşığı kabartma tozu

Süt Reçelinin Yapılışı:

Sütümüzün üzerine şeker ilavesi yaparak orta hararetli ocağımızda kaynamaya bırakıyoruz. Derin bir tencere içerisinde olan süt ve şeker karışımımız kaynamaya başladığı zaman, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Silikon bir çırpma teli ile sürekli karıştıralım. Yaklaşık 1 saat kadar bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam edelim. Süt reçelimizin rengi ve kıvamı oluşmaya başlayacaktır. Akışkan bir kıvam halini alacak olan süt reçelimiz durdukça koyulaşma özelliği sebebi ile çok koyulaşmadan ocaktan alabiliriz. Ilık bir hal aldığında kavanozlarımıza doldurup, buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edebiliriz. Süt reçelimiz hazır.

Hazırladığımız süt reçelinin içine dilerseniz, kırılmış fındık, ceviz ilavesi de yapabilirsiniz. Görüntüsü itibari ile fındık ezmesini andıran süt reçelimiz özellikle çocuklarımız tarafından çok sevilerek tüketilecektir.

Kahvaltılık olarak, enfes bir tada sahip süt reçelinizin herkes tarafından büyük ilgi göreceğine emin olabilirsiniz. Ayrıca hem sizler, hem de çocuklarınızın mübtelası olacağı bu tadı evinizden eksik etmeyeceğinize garanti veririm. Sütü belki de şimdiye kadar sadece içilerek tüketilebilecek bir gıda görüyordunuz. Ya da ev yapımı yoğurt için kullanıyordunuz. Ancak gördüğünüz gibi farklı bir kullanımı olduğunu da bu tarifle tecrübe edinmiş olacaksınız. Süt reçeli tarifimizle ilgili olarak da yorum kısmına yorum bırakmanız halinde sorularınız en kısa sürede yanıtlanacaktır.

Afiyet Olsun.

 

 





Google Etiketler:Süt Reçeli Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri