Az malzeme ile çok lezzet veren tatlılar kadınların mutfaktaki en büyük yardımcılarından biridir. Özellikle Ramazan ayında iftara gelen çok sayıda misafir için hazırlanan yemeklerin yanında pratik ancak lezzetli tatlılar sunmak evin hanımının en büyük isteğidir. Hanım göbeği tatlısı, pratik yapımı ile ev hanımlarının, muhteşem lezzeti ile ise misafirlerin en sevdiği tatlı türlerindendir. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen, mideyi yormayan ve ağırlık hissi vermeyen bu pratik tatlı, çocuklar ile birlikte yapılabilecek en ideal tatlılar arasında yer alır. Bu sayede bir yandan akşam yemeği için hazırlık yaparken bir yandan da size ihtiyacı olan çocuğunuz ile ilgilenme fırsatı bulabilir, yemek telaşı arasında onu da ihmal etmeyebilirsiniz.
Hanım Göbeği Tatlısı Malzemeleri
125 gr margarin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
3 yumurta
Şerbeti için
3 su bardağı seker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Hanım Göbeği Tatlısı Yapılışı
Hanım göbeği tatlısı yapımına başlamadan önce şerbeti hazır hale getirilir. Su ve şeker yaklaşık 5 dakika kaynatılır ve en son limon suyu eklenerek ocaktan alınır. Sonrasında tatlının hamuru için kısık ateşte su ve margarini, margarin eriyene kadar ocakta ısıtılır, kaynamaya yakın azar azar un da ilave edilerek helva yapar gibi karıştırılmaya devam edilir. Yaklaşık 5 dakika sonra kıvama gelen hamur ocaktan alınır ve soğuduktan sonra teker teker yumurtalar kırılarak hamura iyice yedirilir. Hamur biraz dinlendirildikten sonra ceviz büyülüğünde parçalar koparılır, elde simit şekli verilerek soğuk yağa atılır. Tüm hamur bittikten sonra tencere ocağa alınır ve arada hamurlar çevrilerek nar gibi kızarana kadar pişirilir. Sonrasında yağdan çıkarılan tatlılar soğumadan şerbeti dökülür. Tatlı tam olarak şerbetini çekince servis için hazır hale getirilir. Afiyet olsun.Google Etiketler:Hanım Göbeği Tatlısı,
0 yorum :
Yorum Gönder