Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Haziran 2016 Pazartesi

Mercimek Köftesi Tarifi


Mercimeğin çok faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama yine de bir kaçını sizlere saymak istedik: Besin değeri yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve aynı zamanda gözlere yararı çok büyüktür. Mercimeğin enerji verdiğini ve yorgunluğu giderdiğini de unutmayalım. Yani mercimekle yapılan yemeklerin ister çorbası, isterse de başka yemekleri yoğun iş gününden sonra sizi kendinize getirerek kayp ettiğiniz enerjiyi geri kazandıracaktır.

Mercimek Köftesi Malzemeleri       

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı sıcak su
1 demet maydanoz
6 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz

Mercimek Köftesi Süsü İçin

Marul veya roka 

Mercimek Köftesi Yapılışı

İlk önce mercimeği iyice yıkayıp, su ilave edip kısık ateşli ocağa koyalım. Mercimekler kabuklarından ayrılıp hafif sulu kalıncaya kadar kaynatalım. Eğer tüm suyunu çekerse köftelerimiz kuru kalır. 2 su bardağı ince bulguru derin bir kaba koyalım. Üzerine haşlanan sulu mercimeklerimizi ilave edelim. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp mercimeklerimiz şişene kadar bekleyelim. Diğer bir taraftan soğanlarımızı doğrayıp tavaya alalım ve 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavuralım. Salçalarımızı ekledikten sonra baharatlarımızı da ekleyip, 1 çay bardağı sıcak suyu da tavaya ilave edelim ve 1-2 taşım kaynatalım. Hazırladığımız harca mercimeklerimize ekleyelim. Tuzumuzu da ilave ettikten sonra 10 dakika boyunca yoğuralım. Bulgurları iyice ezmemiz gerekiyor. Yoğurduktan sonra ağzını tekrar kapatalım. Yeşil soğan ve maydanozlarımızı doğrayalım. Daha sonra bunları da köftemize ekleyelim. Ve 2-3 dakika daha yoğuralım. İyice yoğurduğumuz harçtan küçük parçalar koparıp fotoğraftaki gibi sıkalım. Servis ederken üzerine limon sıkmayı, marul veya roka ile süslemeyi unutmayın! Herkese afiyet olsun!



Google Etiketler:Mercimek Köftesi Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri