Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Simit Tarifinin Evde Yapılışı

Simit birçoğumuzun severek tükettiği bir yiyecektir. Simit tarifini evde denediniz mi bilmiyorum. Eğer denemediyseniz, harika bir tarif olduğunu söylemem çok da abartılı olmayacaktır. Evde simit yaparak, sağlıklı koşullarda tüketeceğiniz bu güzel lezzeti çocuklarınıza, sevdiklerinize, beş çaylarınıza hazırlayabilirsiniz.

Sokakta gördüğümüz sokak simitleri, hele de sıcacık ise ne kadar güzel kokmaktadır. Hangimiz bir simitçinin önünden geçerken aldığı bu mis gibi kokuya dayanabilir ki? Şimdi de size güzel bir fırsat sunuyorum, sokak simidini evinizde yapmanız için bir fırsat. Haydi, hanımlar iş başına.

Simit Tarifinin Hamuru İçin Malzemeler:

1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 paket instant maya, Aldığı kadar un.

Simit Tarifinin Üstü için Malzemeler:

1 yumurta 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker Bol miktarda kavrulmuş Susam

Evde Simit Yapılışı :

Öncelikle su, süt ve sıvı yağı geniş bir yoğurma kabına alalım, Sonrasında tuz, şeker ve mayayı da ilave edip güzelce karıştıralım. Bu karışımın üzerine unu yavaşça ilave ederek, yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduktan sonra yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini kapatarak, 1 saat dinlendirelim. Hamurumuz dinlenirken, 3 bardak su içine bir yumurtayı ve şekeri geniş bir çırpma kabına koyup çırpalım. Dinlenmiş olan hamurumuzdan ortalama ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzunlamasına şekil verelim. Yaklaşık bir cetvel boyuna getirdiğimiz hamuru ikiye katlayarak, simit şeklindeki gibi kıvıralım. Şekil verdiğimiz hamuru önce şeker ve su ile hazırladığımız karışıma, sonra da kavrulmuş susama bulayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine simitlerimizi dizelim. 200 derece önceden ısıtılmış olan fırınımızda 20 dakika kadar pişirelim. Tüm hamur için aynı işlemi tekrarladığımız da bu malzemeden toplamda 6 adet simit çıkmaktadır,

6 porsiyon olarak hazırladığımız simitlerimizin yanına güzel bir peynir, zeytin ve çeri domatesler ve sıcacık bir çay ile ikramda bulunabilirsiniz. Artık beş çaylarınız için hazırlayacağınız bu güzel simit tarifi ile sofralarınızı süsleme vakti. Çocuklarınıza simit tost yapabilir, sade olarak ikram edebilirsiniz.Afiyetle yemeniz dileğiyle.





Google Etiketler:Simit Tarifinin Evde Yapılışı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri