Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

9 Haziran 2016 Perşembe

Eti Puf Pasta

Merhaba hanımlar, eti puf her yaştan insanın çok severek tükettiği bir tattır. Bugün sizlere eti puf pastasının nasıl yapıldığını anlatacağım. Bu pastanın lezzetine hayran kalacaksınız. Adeta iştahınızı kabartacak bir tat. Evinizin sağlıklı koşullarında yapmanız ise bu pastaya ayrı bir lezzet katacaktır. Kolaylıkla yapacağınız bu lezzete başta çocuklar, sonra büyükler hayran kalacak. Hazırsanız eğer malzemelerimizi bir araya getirmekle tarifimize başlayabiliriz. Evet, şimdi sizlere mutfaklara alayım hanımlar. Hep birlikte bu güzel pastayı yapalım.

Eti Puf Pasta Malzemeleri;

3 yumurta, 3 kahve fincanı toz şeker, 1 fincan sıvıyağ, 3 kahve fincanı un, 1 yemek kaşığı neskafe, 1 fincan ılık su, 1 paket vanilya, 2 adet muz, 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin Malzemeler;

2 Paket krem şanti, 1 Paket krema sertleştirici, 2 Su bardağı süt

Eti Puf Pasta Yapılışı;

Şeker ve yumurtayı iyice köpürtelim. Ilık su içerisinde nescafeyi eritelim, üzerine yağı vanilyayı unu ve en son kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Tepsiye yağlı kağıt serelim, karışımı tepsiye dökelim ve fırına verelim. Karışım fırında pişerken bir taraftan kremayı hazırlayalım. Pişirdiğimiz keki çay bardağı ile yuvarlaklar halinde keselim. Arta kalan parçaları rondo ile küçük parçalara ayıralım, bir tabağa alalım. Kestiğimiz dairelerin üzerine ortasından bombeli olacak şekilde krema sürelim, üzerine rondodan geçirdiğimiz parçaları krema üzerine serpiştirelim. Pasta kağıtlarına koyarak servis yapabilirsiniz.

Evet hanımlar, gördüğünüz üzere malzemeleri ile ve tarifi ile gayet pratik bir pasta. Bu pastayı misafirleriniz geleceği zaman yapabileceğiniz gibi, evde çocuklarınız için de yapabilirsiniz. Bana göre evde yapılan her pasta ayrı bir lezzete sahip olur. Çünkü her şeyden önce kendi mutfağınızın sağlıklı koşullarında hazırlarsınız. Dolayısı ile gönlünüz rahat bir şekilde yapar ve ikram edersiniz. Önemli olan da aslında sağlık kısmıdır. Pastane raflarında gördüğümüz pastalarda hangi yağ kullanılıyor, yapıldığı mutfak sağlıklı mı değil mi aklınızda bin bir adet soru olacağına en güzeli kolları sıvayıp evinizde yapmaktır. Tarifim ile ilgili sorularınızı yorum bırakarak sormanız yeterli olacaktır. Tarafınıza en kısa sürede dönüş yapılacaktır. Eğer tarifi yaptıysanız nasıl oldu beğendiniz mi bunları da yazmayı unutmayın.

 

Afiyet Olsun.

 





Google Etiketler:Eti Puf Pasta,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri