Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Çikolatalı Muzlu Muhallebi Tarifi

Muhallebiyi hepimiz çok severiz hem de bu tatlı tarifi çikolatalı ve muzlu olunca denememek için hiç bir sebebimiz kalmıyor. Sütlü tarifler arasında da çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan Çikolatalı Muzlu Muhallebi ile karışınızdayız. Buyurun hep beraber bu leziz tatlımıza bir göz atalım.

 Çikolatalı Muzlu Muhallebi İçin Malzemeler ;

2,5 su bardağı süt
Yarım bardak toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 adet muz
Üzeri için de bitter çikolata
Yağlı kağıt

 Çikolatalı Muzlu Muhallebi Tarifi ;

Başlangıç olarak muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz. Tenceremize Sütü, toz şekeri, nişastayı, unu ve son olarak vanilyayı ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak güzelce pişiriyoruz. Muzlarımızı soyup 3 parmak genişliğinde dilimler haline getiriyoruz. Muhallebimiz için çıkarmış olduğumuz kuplarımızın en altına öncelikle biraz muhallebimizden koyuyoruz. Ardından dilimlemiş olduğumuz muz parçasını bir çubuğa geçirip o şekilde kupumuzun içine yerleştiriyoruz ve ardından muzu tamamen kaplayacak şekilde dolduruyoruz. Bütün kuplarımız için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Güzelce pay ettiğimiz kuplarımızı soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Bir yandan benmari usulü erittiğimiz çikolataya buzdolabın da çıkardığımız donmuş muhallebilerimizi çikolataya batırıp üzerinde donması için bir müddet yağlı kağıt üstüne alıp bekliyoruz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.



Google Etiketler:Çikolatalı Muzlu Muhallebi Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri