Şerbetli gül tatlısı , hem şekli hem tadı ile Ramazan sofralarının en sık sunulan tatlılarından biridir. Şerbetli ama hafif tatlar arasında yer alan bu tatlı, yapım aşamasında şekil verilirken biraz zorlasa da, ortaya çıkan güzel görüntüye değiyor. İftar sofralarını adeta bahar yerine çeviren gül şekilli tatlılar, eve ilk kez gelen misafirlerin bile hoşnut kalmasını sağlıyor. Pratik malzemeler ile hemen hazırlanan ve kısa sürede pişen hamuru sayesinde bir saatten az bir sürede hazır hale gelen bu Ramazan tatlısını, hemen bugün deneyebilir, sevdiklerinize görüntüsü ve lezzeti ile unutamayacakları bir tatlı ikram edebilirsiniz.
Şerbetli Gül Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için
1 paket margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Ve aldığı kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Ve bir dilim limon
Şerbetli Gül Tatlısı Yapımı
Tatlının hamuruna geçmeden önce su ve şeker ile şerbeti yapılır. Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra limon dilimi de eklenerek altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Sonrasında tatlının hamuruna başlanır. Bunun için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Kıvam alan hamur streç film ile kaplanarak ya da kapaklı bir kaba konulara yarım saat dinlendirilir. Dinlendirme işleminden sonra portakal büyüklüğünde bezeler alınır ve oklava yardımı ile açılır. Ne çok kalın, ne de çok ince olmayacak şekilde ayarlanır ve çay bardağı yardımı ile daireler şeklinde hamurlar çıkarılır. Her beş tanesi yan yana konulur ve rulo şeklinde sarılır, ortadan ikiye kesilir. Kesim işleminin ardından gül şeklinde ortaya çıkan hamurlar tepsiye dizilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir. 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilen güllerin üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür ve servis için hazırlanır. Afiyet olsun.Google Etiketler:Şerbetli Gül Tatlısı,
0 yorum :
Yorum Gönder