Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

13 Haziran 2016 Pazartesi

Şerbetli Gül Tatlısı


Şerbetli gül tatlısı , hem şekli hem tadı ile Ramazan sofralarının en sık sunulan tatlılarından biridir. Şerbetli ama hafif tatlar arasında yer alan bu tatlı, yapım aşamasında şekil verilirken biraz zorlasa da, ortaya çıkan güzel görüntüye değiyor. İftar sofralarını adeta bahar yerine çeviren gül şekilli tatlılar, eve ilk kez gelen misafirlerin bile hoşnut kalmasını sağlıyor. Pratik malzemeler ile hemen hazırlanan ve kısa sürede pişen hamuru sayesinde bir saatten az bir sürede hazır hale gelen bu Ramazan tatlısını, hemen bugün deneyebilir, sevdiklerinize görüntüsü ve lezzeti ile unutamayacakları bir tatlı ikram edebilirsiniz.

Şerbetli Gül Tatlısı Malzemeleri

Hamuru için

1 paket margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Ve aldığı kadar un

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Ve bir dilim limon

Şerbetli Gül Tatlısı Yapımı

Tatlının hamuruna geçmeden önce su ve şeker ile şerbeti yapılır. Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra limon dilimi de eklenerek altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Sonrasında tatlının hamuruna başlanır. Bunun için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Kıvam alan hamur streç film ile kaplanarak ya da kapaklı bir kaba konulara yarım saat dinlendirilir. Dinlendirme işleminden sonra portakal büyüklüğünde bezeler alınır ve oklava yardımı ile açılır. Ne çok kalın, ne de çok ince olmayacak şekilde ayarlanır ve çay bardağı yardımı ile daireler şeklinde hamurlar çıkarılır. Her beş tanesi yan yana konulur ve rulo şeklinde sarılır, ortadan ikiye kesilir. Kesim işleminin ardından gül şeklinde ortaya çıkan hamurlar tepsiye dizilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir. 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilen güllerin üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür ve servis için hazırlanır. Afiyet olsun.



Google Etiketler:Şerbetli Gül Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri