Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

13 Haziran 2016 Pazartesi

Tulumba Tatlısı


Çocukluğumuzun en sevilen tatlarından olan tulumba tatlısı, Ramazan ayında da sıklıkla tüketilen tatlılar arasındadır. Daha çok pastahane ya da tatlıcılardan hazır olarak satın alınan tulumba tatlısını, az malzeme ve pratik yöntemler ile evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. El altında her zaman bulunan malzemeler ile kısa sürede hazırlanıp iftar sofralarına konulabilecek bu tadı hijyeninden ve içinde kullanılan malzemelerin kalitesinden emin bir şekilde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Küçük, birer lokmalık bu büyük lezzetleri yemeğe gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz gibi siz bir yere yemeğe giderken de hazırlayıp götürebilirsiniz. Tadanların orjinalinden ayırt edemeyeceği bu şerbetli tatlının malzemeleri ve yapılışındaki püf noktaları aşağıda yer alıyor.

Tulumba Tatlısı Malzemeleri

Hamuru için

1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1. 5 yemek kaşığı irmik
Yarım limon suyu
250 gr un
Yarım paket kabartma tozu

 Şerbeti için :

2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kadar su
Çeyrek limonun suyu

Tulumba Tatlısı Yapılışı

Tatlının yapımı için ilk olarak şerbetten başlanır. Su ve şeker birlikte derin bir tencerede kaynatılır. Şeker eriyip su kaynayınca 15 dakika daha kıvam alması için ocakta bekletilir. Ardından ocaktan alınan şerbete limon suyu eklenir ve soğuması için beklemeye alınır. Sonrasında hamurun yapımı için işlemlere başlanır. Bunun için tüm hamur malzemeleri bir kaba alınıp karıştırılır. Elde edilen cıvık kıvamdaki hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Sonrasında kaşık yardımı ile sıkma torbasına alınır ve uzun bir şekilde sıkılır. Bu aşamada tırtıklı bir uç kullanılırsa tatlının şekli de orjinali gibi olur. Uzun sıkılan tatlı hamurları makas ya da bıçak yardımı ile minik minik kesilir ve sıcak yağda her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlılar hemen soğuk şerbete atılır ve şerbeti iyice çekene kadar beklenir. Tüm hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra tatlı servis için hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Tulumba Tatlısı Tarifi Video

 





Google Etiketler:Tulumba Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri