Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2016 Salı

Sebzeli Gözleme Tarifi


Sebzeli Gözleme Malzemeleri

2 yufka
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Gözleme İç Malzemesi

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 minik soğan
1 ince dal pırasa
Yarım yeşil biber
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Sebzeli Gözleme Yapılışı

Soğan yemeklik küçük küçük doğranıp zeytin yağıyla tavaya koyulur. Hafif kavrulunca yine küçük küçük doğranan pırasa ve biber de içine eklenip karıştırarak kavurmaya devam edilir. Sebzeler kavrulunca tava ocaktan alınır içine baharatlar ve ince ince doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır. İç harç hazırlanınca yufka tezgaha açılır. Fırça ile her tarafına zeytin yağı sürülüp ortasına hazırlanan iç harçtan koyulup kenarları katlanır. Eğer Gözlemenin çok büyük olmasını istemiyorsanız yufkayı ortadan ikiye kesip de yapabilirsiniz. Yufkanın tamamıyla sebzeli gözlemeler hazırlanır. Tava ocağa koyulur ve ısınması beklenir. Tava ısınınca çok az sıvı yağ eklenir ve tava sallanıp yağın her tarafına değmesi sağlanır. Daha sonra hazırlanan gözlemeden bir tane tavaya koyulur. Tavadaki gözlemenin alt tarafı pişince çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir. Hazırlanan sebzeli gözlemelerin tamamı bu şekilde pişirilip sıcak olarak servis edilir.



Google Etiketler:Sebzeli Gözleme Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri