tatlı tarifleri tatlı yapımı, tatlılar, tatlı çeşitleri, oktay usta tatlı tarifleri, resimli tatlı tarifleri, sütlü tatlı tarifleri, ramazan tatlıları, baklava tarifleri, kek tarifleri, pasta tarifleri,
Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz. tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde keşfedecek ve sofralarınızda enfestatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.
Çok çeşitli kurabiye tarifleri içinde mantar şekli verdiğimiz mantar kurabiye tarifini de denemenizi tavsiye ederiz. Kurabiyenin hamurunu hazırladıktan sonra yaklaşık yarım saat dinlendirmeniz gerekecek ve sonrasında kurabiyelerinizi 25-30 dakika kadar pişireceksiniz. Yani hazırlama süresi ile birlikte 1,5 saat civarında kurabiyeleriniz pişmiş olacak. Mantar Kurabiye Malzemeleri Kurabiyemizin hamuru İçin 2 adet yumurta, ⇒ 250 gr. Oda sıcaklığında margarin (1 paket), 110 gr. pudra şekeri (1 su bardağı), 150 gr. kadar buğday nişastası (3 su bardağı), 170 gr. Un (1,5 su bardağı), 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, Kurabiyemizin üzeri için 8 gr. Kakao (1 çorba kaşığı) Mantar Kurabiye Yapılışı
Malzemelerimiz arasındaki oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini ve yumurtayı aynı kabın içine alıyoruz. Kabın içine koyduğumuz malzemeyi ellerimizi kullanarak iyice yediriyoruz. Bu malzemelerin üzerine nişastayı eklerken yoğurmaya devam ediyoruz. Nişastadan sonra ise unumuzu malzemeye eklemeye ve hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. En son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı da hazırladığımız hamura ekliyor ve bu sırada yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurma sonucunda hafif sertlikte bir hamur elde etmemiz lazım. Hamurun elimize yapışmıyor olması gerekir. Üzerini kapatarak yarım saat kadar dinlendirmemiz gerekecek. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar almamız ve yuvarlamamız gerekecek. Bu parçaları yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış olan tepsiye uygun aralıklarla dizeceğiz. Sonrasında küçük bir cam şişenin ağzını üzerinde kullanmak için tarife eklemiş olduğumuz kakaoya batıralım ve kurabiyelerimizin üzerine bastıralım. Böylece mantar şekli alan kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim. Kurabiyelerimiz beyaz renkte kalmalı. Soğuduktan sonra servis edebiliriz, afiyet olsun. Mantar Kurabiye Tarifi Video
0 yorum :
Yorum Gönder