Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2016 Salı


Bağımlılık yapacak Fırın Torbasında Sebzeli Levrek tarifimizle yine sizlerleyiz. Levrek az yağlı oluşu ve lezzetiyle genel olarak fırında pişirilmenin tercih edildiği bir balıktır. Fırında yağlı kağıt üzerinde pişirmeyi hemen hepimizin denediğini tahmin ederek bir değişiklik yapalım ve bu sefer fırın torbasına koyalım dedik. Bu şekilde özellikle yemeğimizin içine kattığımız defne, soğan veya limon gibi bol esans içeren yiyeceklerinin kokusunu daha çok almayı da başarmış oluyoruz. Yalnız hatırlatmak isteriz ki levrek temizlenmesi en zor balıklardan biridir. Özellikle yanlardaki solungaçlar o kadar keskindir ki yanlışlıkla elinizi kaydırsanız çok derin yaralar açabilir. Bu yüzden ya temizlerken çok dikkatli olmanızı ya da bu işi uzmanına yani balığı aldığınız yere bırakmanızı tavsiye ederiz. Evet hanımlar levreğimizi hazırlayıp sokalım torbasına, ve şimdi geçelim tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…

Fırın Torbasında Sebzeli Levrek Malzemeleri:

1 adet levrek 2 adet kırmızı soğan 2 adet beyaz soğan 2 adet havuç 4 dal taze soğan 1 adet limon 3 adet defne yaprağı Tuz

Fırın torbasına sürmek için:

1 tatlı kaşığı un

Fırın Torbasında Sebzeli Levrek Yapılışı:

Temizlenmiş balığın içini dışını tuzluyoruz. Soğanları piyazlık, havuçları ince halkalar halinde doğruyoruz. Taze soğanı ince ince kesiyoruz. Sebzeleri geniş bir kaba alıyoruz, tuz ekleyip harmanlıyoruz. Bir fırın tepsisine un koyup her tarafına yayıyoruz. Torbayı fırın tepsisine yerleştirip sebzeleri içerisine düz bir şekilde yayıyoruz. Üzerine balığı koyuyoruz. Dörde bölünmüş limon ve defne yapraklarını da içine koyuyoruz. Torbanın ağzını yanında verilen klipsle sıkıca kapatıyoruz. Üzerine çatalla birkaç delik açıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yarım saat pişirip servis yapıyoruz.

Google Etiketler:,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri