Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

12 Haziran 2016 Pazar

Kolay Su Böreği Tarifi


Kolay Su Böreği Malzemeler :

6 adet yufka
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su

Kolay Su Böreği İç malzemesi için:

200 gr peynir
arzuya göre maydanoz

Kolay Su Böreği Yapılışı :

Kolay su böreği için ilk olarak harcı hazırlanır. Derin bir karıştırma kabına yumurtalar kırılıp çırpılır. Sonra içine su, süt ve sıvı yağ eklenip tekrar iyice çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufka serilir ve etrafındaki fazla olan kısmı tepsinin dışına sarkıtılır. Kalan yufkalar geniş olacak şekilde rulo olarak katlanır. Yaklaşık 3 parmak enliliğinde kesilir. Kalan yufkaların tamamı bu şekilde hazırlanınca yarısı ayrılır. Kesilen parçalar sosa batırılır ve tepsiye serilen yufkanın üzerine yerleştirilir. Üzerine peynirli iç harç serpilir. Kalan rulo şeklinde kesilen yufkalarda sosa batırılarak iç harcın üzerine yerleştirilir. En son olarak dışa sarkan yufka üzerine kapatılır. Kalan sos da en üstüne kaşık yardımı ile sürülür. Hazırlanan kolay su böreği önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun



Google Etiketler:Kolay Su Böreği Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri