Mayalanması özel olan, hatta mayası dahi özel olarak kullanılan ve hazır satılanlara birebir benzetmesi zor bir tarif olan simidimizi; sizler için yapımını çok ama çok kolaylaştırarak üstelik tadı ve görünüşünün hazırlara epey benzediği bir tarif hazırlayarak Pratik Simit tarifizle geldik karşınıza. Tüm ülkemiz de vazgeçilmez olan simitlerimiz hakkında bilgilendirmede de bulunalım dilerseniz. İstanbul simidi simitlerin atası olarak bilinse de birçok şekilde kendine has yapılışıyla oldukça farklılıklar gösterebiliyor, fakat nerede ve ne şekilde yapılırsa yapılsın harika lezzetinden bir şey kaybetmiyor aksine artılar katıyor. Örneğin;
Başkentimiz Ankara’da rengi hep bildiklerimizden epey koyu olarak, Rize’de susamsız haliyle bambaşka görüntü de , Osmaniye’de hafif şekerli haliyle, İzmir’de gevrek adıyla (hatta aksi iddia edilecek olursa kavga dahi çıkabilecek durumda), Kırklareli’nde genel olarak sütlü olarak yapılıyor. Ama daha öncede belittiğimiz gibi her yerde ve her şekilde vazgeçilmez bir tat olmayı her daim başarıyor. Evet gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle.
Pratik Simit Malzeme:
1 paket margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şekerÜzerine: Susam
Pratik Simit Yapılışı:
Yoğurma kabına oda sıcaklığında bekletip yumuşattığımız margarini, yoğurt, yumurtanın sadece sarısını, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve unu alarak orta yumuşaklıkta bir hamu elde edene dek yoğuruyoruz. Dilediğimiz kıvama gelen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak her bir bezeyi avcumuzda yuvarlıyoruz, uzatıyoruz ve sonra minik simit şekli veriyoruz. İlk olarak önceden ayırıp bir tabağa aldığımız yumurta akına daha sonra bir tabağa döktüğümüz susamlara bulayarak yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Tüm bezelere aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda minik simitlerimiz kızarana kadar pişiriyoruz.Google Etiketler:Pratik Simit Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder