Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2016 Salı


Merhaba hanımlar, bugün sizlere harika bir İtalyan makarna tarifi sunacağım. Bu tarifi yaptıktan sonra sıradan bir makarna yapmayacaksınız. Bazı lezzetleri tatmak tadına doymak için illa ki yapıldığı yere gitmeniz gerekmiyor. Öğrenci evlerinin vazgeçilmez yemeği olan makarnaya kullanacağımız soslarla İtalyan makarna özelliğini katacağız. Bu sayede hem farklı bir makarna yeme şansınız olacak hem de bu tarifin aslında hiç de zor olmadığını öğrenmiş olacaksınız.  İtalyan makarnayı iki şekilde karışık olarak hazırlayıp sunacağız. Haydi, hanımlar ve öğrenci kardeşlerim tarifimize başlayalım.

İtalyan Makarna İçin Malzemeler;

1 Paket büyük boyutlarda olan makarnadan, markası önemli değil, Makarnayı haşlamak için yeterince sıcak su, 3 Adet domates rendesi, 1 tavukgöğsü, 1 Tatlı kaşığı margarin, 1 Çay kaşığı tuz, 1 Su bardağı süt, 1 çorba kaşığı dolusu un, 1 Çay kaşığı fesleğen 1 Çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi.

İtalyan Makarna Yapılışı;

Yaklaşık olarak 2 litre su kaynatalım, Kaynamış suyun içine tuzumuzu ve sıvı yağımızı ilave edelim, Makarnamızı haşlanmak üzere kaynayan suya bırakalım, Yaklaşık olarak 15 dakika orta hararetli ocağımızda makarnamızı haşlayalım, Makarnamız hafif diri kalmalı, Haşladığımız makarnanın suyunu süzüp, bir süzgece alalım, Şimdi İtalyan makarnamız için iki ayrı sos hazırlayacağız, Öncelikle tavukgöğsünü küp şeklinde doğrayıp, bir tavada kısık ateşte kavurmaya bırakalım, Diğer yanda tavukgöğsümüz kavrulduktan sonra içine koyacağımız kremamızı hazırlayalım, Krema için sütümüzün içine margarin ve bir miktar tuz ile unumu ilave ederek çırpmak sureti ile kısık ateşte krema hafif kıvam alıncaya kadar sürekli karıştıralım, Kremamız kıvam aldıktan sonra üzerine kavurduğumuz tavukgöğsünü ilave edelim, Yine diğer yanda İtalyan makarnamızın domates sosunu hazırlayalım, Bir tavaya domates rendesini dökelim, üzerine bir miktar tuz ve sıvı yağ ilavesi yapalım, Domates sosumuz hafif kaynamaya başladığında üzerine fesleğenimizi ilave edelim, Bu sayede iki ayrı sosumuz hazır olacak, Bu iki ayrı sosu geniş iki ayrı tencereye alalım, Haşladığımız makarnanın yarısını tavuklu sosa dökelim, kalan diğer yarısını da domatesli fesleğen sosa dökelim, Makarna iyice ısınıncaya kadar sosların içerisinde kavuralım, Büyükçe bir makarna servis tabağı içine bir servis kepçesi domates soslu makarnadan, diğer yarısına ise tavuklu sosda olan makarnamızı ilave edelim, Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet Olsun.

 

 



Google Etiketler:,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri