İrmik tatlısını yemeyen ve bilmeyen yoktur herhalde.Ama bu tarifimizde biz tatlımıza hem görsel olarak hem de tat olarak biraz farklılık kattık. C vitamini deposu olan portakal ile süsledik sizler için.Yapılışı oldukça kolay olan tarifimizin,pişirme süresi de bir o kadar azdır.Yani pratik tatlılar kategorisine giren portakallı irmik tatlısı,sizler için ve misafirleriniz için çok güzel bir ikram olabilir.Şimdiden herkese afiyet olsun diyor ve tarifimizin videolu anlatımını ve resimli anlatımını sizlere sunuyoruz.
Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri
4 adet portakal
1 paket vanilyalı puding
1 litre süt
10 yemek kaşığı İrmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı
Süt, irmik, Toz şeker ve vanilya bir tencereye alınıp karıştırarak pişirilir. Pişirilen irmikli tatlı servis kaselerinin yarısına kadar dökülür ve soğuması için buzdolabına koyulur. Portakalların suyu sıkılır. Yaklaşık 2 bardak portakal suyu çıkarılır. 1 adet portakalında kabuğu isteğe göre rendelenir veya küçük küçük doğranır. Hazırlanan portakal suyu ile vanilyalı puding pişirilir. Ocaktan almadan önce portakal kabukları ilave edilip karıştırılır. Pişen puding buzdolabında bekleyen irmikli muhallebinin üzerine yavaşça dökülür. Buzdolabında bir kaç saat bekletilir. İsteğe göre üzerini portakal dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Video
Google Etiketler:Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder