Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik tatlısını yemeyen ve bilmeyen yoktur herhalde.Ama bu tarifimizde biz tatlımıza hem görsel olarak hem de tat olarak biraz farklılık kattık. C vitamini deposu olan portakal ile süsledik sizler için.Yapılışı oldukça kolay olan tarifimizin,pişirme süresi de bir o kadar azdır.Yani pratik tatlılar kategorisine giren portakallı irmik tatlısı,sizler için ve misafirleriniz için çok güzel bir ikram olabilir.Şimdiden herkese afiyet olsun diyor ve tarifimizin videolu anlatımını ve resimli anlatımını sizlere sunuyoruz.

Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri

4 adet portakal
1 paket vanilyalı puding
1 litre süt
10 yemek kaşığı İrmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı

Süt, irmik, Toz şeker ve vanilya bir tencereye alınıp karıştırarak pişirilir. Pişirilen irmikli tatlı servis kaselerinin yarısına kadar dökülür ve soğuması için buzdolabına koyulur. Portakalların suyu sıkılır. Yaklaşık 2 bardak portakal suyu çıkarılır. 1 adet portakalında kabuğu isteğe göre rendelenir veya küçük küçük doğranır. Hazırlanan portakal suyu ile vanilyalı puding pişirilir. Ocaktan almadan önce portakal kabukları ilave edilip karıştırılır. Pişen puding buzdolabında bekleyen irmikli muhallebinin üzerine yavaşça dökülür. Buzdolabında bir kaç saat bekletilir. İsteğe göre üzerini portakal dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Video





Google Etiketler:Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri