Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Bilinçik

Blinçik Malzemeleri

30 küçük boy yufka
1 paket tavuk göğüs eti
5-6 patates
8 yumurta
mayonez

Blinçik Yapılışı

6 adet yumurta ve patates bir tencereye koyulup haşlanmaya bırakılır. Tavuk göğüs eti de başka bir tencerede haşlanır. Malzemeler haşlanınca tavuk göğüs eti soğumaya bırakılır. Tavuk soğurken patates ve yumurtaların kabukları soyulur. Yumurtaların beyazı uzun uzun doğranır. Patatesleri de küp küp doğrayınca yumurtalarla beraber içine tuz eklenerek harmanlanır. Haşlanıp soğuyan tavuk göğüs eti de ince ince didilerek patates ve yumurtalı harcın içine eklenerek iç harcımız hazırlanmış olur. Bir adet küçük yufka tezgaha serilip üzerine mayonez sürülür. Mayonez sürülü yufkanın uç kısmına uzun bir şekilde iç harçtan koyulur. Sarma sarar gibi kenarları katlanıp sarılır. Sararken çok sıkmayın biraz gevşek bırakın. Yufkaların tamamı bu şekilde hazırlandıktan sonra kalan 2 adet yumurta geniş bir kabın içine kırılır. Kırılan yumurtalar iyice çırpılır. Hazırlanan Blinçik yumurtaya batırılıp çıkarılır ve kızgın yağda kızartılır. Blinçiklerin tamamı kızartılınca sıcak olarak servis edilir.
( İsterseniz bu tarifi yufka yerine krep pişirerek de yapabilirsiniz.)

Blinçik Yapılışı Video

 





Google Etiketler:Bilinçik,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri