Blinçik Malzemeleri
30 küçük boy yufka
1 paket tavuk göğüs eti
5-6 patates
8 yumurta
mayonez
Blinçik Yapılışı
6 adet yumurta ve patates bir tencereye koyulup haşlanmaya bırakılır. Tavuk göğüs eti de başka bir tencerede haşlanır. Malzemeler haşlanınca tavuk göğüs eti soğumaya bırakılır. Tavuk soğurken patates ve yumurtaların kabukları soyulur. Yumurtaların beyazı uzun uzun doğranır. Patatesleri de küp küp doğrayınca yumurtalarla beraber içine tuz eklenerek harmanlanır. Haşlanıp soğuyan tavuk göğüs eti de ince ince didilerek patates ve yumurtalı harcın içine eklenerek iç harcımız hazırlanmış olur. Bir adet küçük yufka tezgaha serilip üzerine mayonez sürülür. Mayonez sürülü yufkanın uç kısmına uzun bir şekilde iç harçtan koyulur. Sarma sarar gibi kenarları katlanıp sarılır. Sararken çok sıkmayın biraz gevşek bırakın. Yufkaların tamamı bu şekilde hazırlandıktan sonra kalan 2 adet yumurta geniş bir kabın içine kırılır. Kırılan yumurtalar iyice çırpılır. Hazırlanan Blinçik yumurtaya batırılıp çıkarılır ve kızgın yağda kızartılır. Blinçiklerin tamamı kızartılınca sıcak olarak servis edilir.( İsterseniz bu tarifi yufka yerine krep pişirerek de yapabilirsiniz.)
Blinçik Yapılışı Video
Google Etiketler:Bilinçik,
0 yorum :
Yorum Gönder