Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

kozalak pasta tarifi

Merhaba hanımlar, bugün sizlere harika bir görsel şölen olan kozalak pasta tarifimizi vereceğim. Pasta çok pratik bir şekilde yapılıyor ve çocuklar bu pastaya bayılır. E çocuk olup da bir pastaya bayılmaz mı? Her gün mükemmel tatlarla karşınızda oluyor, sizlere en iyi deneyimlerimi aktarıyorum. Bu sayede sevdiklerimi mutlu eden her tarifim ile sizin de sevdiklerinizi mutlu edecek tatları sunmanızı sağladığımı düşünüyorum. Kozalak pasta tarifinin nasıl yapıldığına hep birlikte bakalım.

Kozalak Pasta Malzemeleri;

5 Adet metro çikolata, 3 Yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı, ½ Paket mısır gevreği.

Kozalak Pastanın Yapılışı;

Kozalak pastanın ne kadar yapıldığına şahit olacaksınız, Öncelikle derin teflon bir tencere alalım, Tereyağımızı tenceremize koyalım, Üzerine metro çikolatalar küçük parçalara ayırarak ilave edelim, Ocağımızı yakalım ve kısık ateşte çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım, Üzerine yavaş bir şekilde mısır gevreğini ilave edelim, Tüm malzemenin üzerine balımızı da ilave edelim, 5 Dakika kadar tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştıralım, Ocağımızdan alalım, Ocaktan aldıktan sonra da birkaç dakika karıştırmaya devam edelim, Kahve fincanı ya da limon sıkacağını alıp orta kısmına doldurup iyice bastıralım, Kâğıt kek kalıbına veya servis tabağına ters çevirerek çıkartalım, 10 dakika buzdolabında bekletelim, iyi kıvam almasını ve donmasını sağlayalım, Buzdolabından çıkardığımız pastanın üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata dökelim, Üzerine Hindistan cevizi ile de süsleyerek servis yapabiliriz.

Hem fırın kullanmadan pişirmeden harika bir lezzet elde ediyoruz. Hem de görsel açıdan çocuklarımızın ve misafirlerimizin gönlünü fethediyoruz. Her pasta undan hamurdan yapılacak diye bir şey yok. Kozalak pastamız da aynen bu şekilde hamur elde edilmeden hazırlanan şekildedir. Keyifle tüketeceğiniz pastanın tadına doyamayacaksınız. Hem kolay hem de pratik pasta tarifimizi muhakkak denemelisiniz. Maksimum olarak 1 saat içinde hazırlanan bu pastamızın tadı bir başka şekli bir başka güzelliğe sahiptir. Tarifimiz ile ilgili olarak anlamadığınız ya da aklınıza takılan konular var ise tarifimizin yorum kısmına yorum bırakmanız yeterli olacaktır. Size en kısa süre içerisinde bilgi verilmek üzere dönüş yapılacaktır.

Şimdiden sizlere afiyet olsun diyorum.

 

 

 

 





Google Etiketler:kozalak pasta tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri