Pileli Börek Malzemeleri
3 adet yufka
Pileli Börek İç harcı için
3 adet patates
3/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Biraz karabiber
Pileli Börek Sosu için
Yarım şişe soda
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt veya 4 yemek kaşığı yoğurt
1/3 çay bardağı sıvı yağ
Pileli Börek Üzeri için
Susam
Çörek otu
Pileli Börek Yapılışı
İlk önce iç harcı için patateslerin kabuğu soyup iyice yıkanır. Yıkanan patatesler haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranıp yağlı tavada kavrulur. Soğanlar kavrulunca içine salça eklenip karıştırılır. Daha sonra içine baharatlar da eklendikten sonra haşlanıp suyu süzülen patatesler ezilerek eklenir ve iyice karıştırılır. Patatesler salçayla iyice karıştırılınca ocaktan alınır. Sos için olan malzemeler karıştırma kabına koyulup iyice karıştırılır. 1 adet yufka tezgaha serilir. Sos malzemesi yufkaya sürülür. Yufkanın yarısına kadar hazırlanan iç harçtan yayılır. Yufkanın kalan yarısı üzerine kapatılır. Daha sonra iç harçlı yufka pile yapar gibi iki tarafından tutup büzülür. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün yufkalar ve iç harç bitene kadar börekler bu şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir. Kalan sos tepsideki böreğin üzerine sürülür. İsteğe göre üzerine çörek otu ve susam serpiştirilir. Hazırlanan börek önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Google Etiketler:Pile Börek Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder