Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2016 Cuma

Pile Börek Tarifi


Pileli Börek Malzemeleri

3 adet yufka

Pileli Börek İç harcı için

3 adet patates
3/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Biraz karabiber

Pileli Börek Sosu için

Yarım şişe soda
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt veya 4 yemek kaşığı yoğurt
1/3 çay bardağı sıvı yağ

Pileli Börek Üzeri için

Susam
Çörek otu

Pileli Börek Yapılışı

İlk önce iç harcı için patateslerin kabuğu soyup iyice yıkanır. Yıkanan patatesler haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranıp yağlı tavada kavrulur. Soğanlar kavrulunca içine salça eklenip karıştırılır. Daha sonra içine baharatlar da eklendikten sonra haşlanıp suyu süzülen patatesler ezilerek eklenir ve iyice karıştırılır. Patatesler salçayla iyice karıştırılınca ocaktan alınır. Sos için olan malzemeler karıştırma kabına koyulup iyice karıştırılır. 1 adet yufka tezgaha serilir. Sos malzemesi yufkaya sürülür. Yufkanın yarısına kadar hazırlanan iç harçtan yayılır. Yufkanın kalan yarısı üzerine kapatılır. Daha sonra iç harçlı yufka pile yapar gibi iki tarafından tutup büzülür. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün yufkalar ve iç harç bitene kadar börekler bu şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir. Kalan sos tepsideki böreğin üzerine sürülür. İsteğe göre üzerine çörek otu ve susam serpiştirilir. Hazırlanan börek önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Google Etiketler:Pile Börek Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri