Karadut Meyvemizi Tanıyalım; Karadut, B1-B2 ve C vitamini deposu olup, sağlığımız için çok faydalı bir meyvedir. Şifa kaynağımızın faydalarına değinecek olursak, başlıcalarını şu şekilde sıramamız mümkündür;
1. Vücuda enerji verir,
2. Yorgunluğu giderir,
3. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir,
4. Cildin düzgünleşmesine yardımcı olur,
5. Bağırsak hareketlerini düzene sokar,
6. Kan değerlerinizi yükseltir,
7. Ağız yaraları ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir.
Karadut u dalından koparıp meyve olarak tüketebileceğiniz gibi, kan değerlerinin yükselmesini sağlayan özelliği ile karadut şurubu olarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca aşağıda malzemelerini ve yapılışını anlatacağım şekilde kahvaltılarınızda reçel olarak tüketebilirsiniz.
Karadut Reçeli Malzemeleri ;
1 kg karadut 1 kg toz şeker 1 Litre su ½ Limon suyuKaradut Reçeli Yapılışı ;
Dilerseniz dalından toplayabileceğiniz, dilerseniz satın alabileceğiniz karadutlarımızı reçel olarak nasıl tüketebiliriz bakalım.
Karadutları yıkama kabımıza aldıktan sonra yıkayalım. Süzülmesi için bir süzgece koyalım. Süzülen karadutları üzerine şekerin 1 kg ını ilave ederek 1 gece beklemeye alalım. Ertesi gün, kalan yarım kg toz şeker ve suyu bir karışım haline getirip şerbet şeklinde kaynamaya alalım. Yarım saat kadar kaynayan şerbetimizin için 1 gece beklettiğimiz karadutlarımızı ilave edelim. 15 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim. Reçelimiz kaynama aşamasında iken hırpalamadan, tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıp ocağımızdan alalım. Ocaktan aldığımız karadut şerbetimizi ılık bir kıvama gelene kadar soğumaya bırakalım. Ilık kıvama geldikten sonra kavanozlarımıza alarak kapaklarını kapatıp, buzdolabımızda ya da serin bir yerde muhafaza edebiliriz.Karadut reçelimiz hazır afiyetle iyi günlerde tüketmeniz dileğiyle.Sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz, en kısa sürede cevaplanacaktır.Afiyet Olsun
Google Etiketler:Karadut Reçeli Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder