Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2016 Cuma

Karadut Reçeli Tarifi


Karadut Meyvemizi Tanıyalım; Karadut, B1-B2 ve C vitamini deposu olup, sağlığımız için çok faydalı bir meyvedir. Şifa kaynağımızın faydalarına değinecek olursak, başlıcalarını şu şekilde sıramamız mümkündür;

1. Vücuda enerji verir,

2. Yorgunluğu giderir,

3. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir,

4. Cildin düzgünleşmesine yardımcı olur,

5. Bağırsak hareketlerini düzene sokar,

6. Kan değerlerinizi yükseltir,

7. Ağız yaraları ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir.

Karadut u dalından koparıp meyve olarak tüketebileceğiniz gibi, kan değerlerinin yükselmesini sağlayan özelliği ile karadut şurubu olarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca aşağıda malzemelerini ve yapılışını anlatacağım şekilde kahvaltılarınızda reçel olarak tüketebilirsiniz.

Karadut Reçeli Malzemeleri ;

1 kg karadut 1 kg toz şeker 1 Litre su ½ Limon suyu

Karadut Reçeli Yapılışı ;

Dilerseniz dalından toplayabileceğiniz, dilerseniz satın alabileceğiniz karadutlarımızı reçel olarak nasıl tüketebiliriz bakalım.

Karadutları yıkama kabımıza aldıktan sonra yıkayalım. Süzülmesi için bir süzgece koyalım. Süzülen karadutları üzerine şekerin 1 kg ını ilave ederek 1 gece beklemeye alalım. Ertesi gün, kalan yarım kg toz şeker ve suyu bir karışım haline getirip şerbet şeklinde kaynamaya alalım. Yarım saat kadar kaynayan şerbetimizin için 1 gece beklettiğimiz karadutlarımızı ilave edelim. 15 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim. Reçelimiz kaynama aşamasında iken hırpalamadan, tahta kaşık yardımı ile karıştıralım. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıp ocağımızdan alalım. Ocaktan aldığımız karadut şerbetimizi ılık bir kıvama gelene kadar soğumaya bırakalım. Ilık kıvama geldikten sonra kavanozlarımıza alarak kapaklarını kapatıp, buzdolabımızda ya da serin bir yerde muhafaza edebiliriz.

Karadut reçelimiz hazır afiyetle iyi günlerde tüketmeniz dileğiyle.Sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz, en kısa sürede cevaplanacaktır.Afiyet Olsun





Google Etiketler:Karadut Reçeli Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri