Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

13 Haziran 2016 Pazartesi

Peynirli Külah Tarifi


Bugün sizlerle hem göz zevkinize hem de ağız tadınıza hitap edecek peynirli külah tarifini paylaşacağım.  Peynirli külah tarifi de pratik yemek tariflerinden olduğu için kolayca yapa bileceğiniz bir yemek. Külahları pastacılık malzemeleri satan dükkandan bula bilirsiniz.  Yapın, tadın, ikram edin ve emin olun ki bir tadan yine tatmak isteyecek.

Peynirli Külah Malzemeleri

4 adet milföy
8 adet külah
300 gram beyaz peynir
1 bağ maydanoz
1 yumurta
Sıvıyağ 

Peynirli Külah Yapılışı

İlk önce milföyleri oda sıcaklığına getiriyoruz ve oklavayla teker teker hepsini birazcık açarak dikdörtgen hale getiriyoruz. Daha sonra açtığımız milföyleri bıçakla şeritler halinde kesiyoruz. Kestiğimiz şeritleri külahlarımıza doluyoruz. Fırın tepsisine dizdikten sonra bir yumurtanın sarısını yağla karıştırıp üzerlerine sürüyoruz ve fırına gönderiyoruz. Üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Ve külahlarımızın içini hazırlamaya başlıyoruz : Peynirimizi iyice ezdikten sonra ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Pişen külahlarımızın içine harcımızı dolduruyoruz ve maydanozlarla üst kısmını süslüyoruz. Böylece kısa bir zamanda nefis bir lezzet elde ediyoruz. Herkese afiyet olsun!



Google Etiketler:Peynirli Külah Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri