Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

13 Haziran 2016 Pazartesi

Kelebek Tatlısı Tarifi


Kelebek Tatlısı Malzemeleri

1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
10 çorba kaşığı tepeleme un

Kelebek Tatlısı Kızartmak İçin

sıvıyağ

Kelebek Tatlısı Şerbeti İçin

4 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon

Kelebek Tatlısı Yapılışı

İlk önce şerbet için 4 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı su tencereye koyulup karıştırılır orta ateşte kaynatılır ocaktan almadan önce limon sıkılır  ve kalan limon içine atılıp ocağın altı kapatılır. Tereyağı eritilip soğutulup yoğurma kabına alınır. İçine yumurta ve yoğurtta eklenip çırpma teli yardımı ile iyice çırpılır. Sonra içine irmik de eklenip tekrar çırpılır. Son olarak unu da ilave edilip iyice yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri streç film ile kapatılır ve biraz dinlenmesi için bekletilir. Hamur dinlendikten sonra tezgaha un serpilir ve hamur üzerine koyulur hamurunda üzerine un serpilir ve merdane ile açılır. Açılan hamur 3 parmak enliliğinde şeritler kesilir. Diğer yönünden tekrar kesilir ve hamurun tamamı mantı hamuru gibi kare şekilde kesilmiş olur. Kesilen hamurlar ortasından iki parmak ile sıkılıp kelebek şekli verilir. derin kızartma tenceresine sıvı yağ koyup kızdırılır. Hazırlanan hamurlardan içe atılıp kızartılır. Kızaran hamur kevgir ile alınıp şerbetin içine atılır. Bu şekilde hamurun tamamı kızartılıp şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken tatlılar başka kevgir yardımı ile servis tabağına alınır. Servis tabağına alınan tatlı soğuyunca üzeri isteğe göre Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.



Google Etiketler:Kelebek Tatlısı Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri