Kelebek Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
10 çorba kaşığı tepeleme un
Kelebek Tatlısı Kızartmak İçin
sıvıyağ
Kelebek Tatlısı Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon
Kelebek Tatlısı Yapılışı
İlk önce şerbet için 4 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı su tencereye koyulup karıştırılır orta ateşte kaynatılır ocaktan almadan önce limon sıkılır ve kalan limon içine atılıp ocağın altı kapatılır. Tereyağı eritilip soğutulup yoğurma kabına alınır. İçine yumurta ve yoğurtta eklenip çırpma teli yardımı ile iyice çırpılır. Sonra içine irmik de eklenip tekrar çırpılır. Son olarak unu da ilave edilip iyice yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri streç film ile kapatılır ve biraz dinlenmesi için bekletilir. Hamur dinlendikten sonra tezgaha un serpilir ve hamur üzerine koyulur hamurunda üzerine un serpilir ve merdane ile açılır. Açılan hamur 3 parmak enliliğinde şeritler kesilir. Diğer yönünden tekrar kesilir ve hamurun tamamı mantı hamuru gibi kare şekilde kesilmiş olur. Kesilen hamurlar ortasından iki parmak ile sıkılıp kelebek şekli verilir. derin kızartma tenceresine sıvı yağ koyup kızdırılır. Hazırlanan hamurlardan içe atılıp kızartılır. Kızaran hamur kevgir ile alınıp şerbetin içine atılır. Bu şekilde hamurun tamamı kızartılıp şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken tatlılar başka kevgir yardımı ile servis tabağına alınır. Servis tabağına alınan tatlı soğuyunca üzeri isteğe göre Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.Google Etiketler:Kelebek Tatlısı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder